Sedmerojezični rječnik

Sedmerojezični rječnik - Loderecker, Petar | Caritasspiritistcenter.org

...bjavio Sedmerojezični rječnik latinskog, talijanskog, dalmatinskog/hrvatskog, češkog, poljskog, njemačkog i ugarskog jezika ... Matica hrvatska - Vijenac 679 - Vrstan prilog hrvatskoj filologiji ... . Korpus svakog od sedam jezika obuhvaća oko 5 600 riječi. Sedmerojezični rječnik latinskog, talijanskog, dalmatinskog/hrvatskog, češkog, poljskog, njemačkog i mađarskog jezika (Dictionarium septem diversarum lingvarum) Petra Lodereckera... Sedmerojezični rječnik. Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem ... Bilten prinova za ožujak 2006. ... . Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem ...

INFORMACIJA

AUTOR
Loderecker, Petar
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sedmerojezični rječnik.pdf

OPIS

Ovo je pretisak izdanja Sedmerojezičnog rječnika koji je sačinio i tiskao u Pragu 1605. godine praški benediktinac i enciklopedist Peter Loderecker. Rječnik je nastao na temelju Peterojezičnog rječnika Fausta Vrančića iz 1595. godine, a kojeg je Loderecker nadopunio češkim i poljskim jezikom. Lodereckerov rječnik sastoji se od dva dijela. Prvi je dio sedmojezični rječnik s latinskim kao polaznim jezikom, dok drugi čini šest dvojezičnih rječnika u kojima je latinski uvijek drugi jezik. Nama je svakako najzanimljiviji hrvatsko-latinski rječnik koji je zapravo prvi rječnik s hrvatskim kao polaznim jezikom. U Dodatku rječniku tiskano je nekoliko kraćih tekstova napisanih povodom izdavanja pretiska.

Želite li pročitati knjigu?Sedmerojezični rječnik u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Loderecker, Petar. Čitati Sedmerojezični rječnik Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE