Psihodermatologija

Psihodermatologija - Buljan, Šitum | Caritasspiritistcenter.org

...matologija je interdisciplinarno područje koje pokriva sve aspekte međuodnosa psihološkog statusa i kože u pogledu uzroka, početka, razvoja, dijagnostike i liječenja različitih kožnih bolesti ... Psihodermatologija ... . Kožne bolesti povezane su s... Odnosom psihičkih procesa i kože bavi se grana medicine pod nazivom psihodermatologija. U okviru psihodermatologije pristupa se liječenju kožnih bolesti uz pomoć psiholoških i psihijatrijskih tehnika. Bliska veza između psihe i kože očituje se i u dobro poznatim, starim izrazima, npr. da netko ima "debelu" kožu ako može svašta ... Psihodermatologija je znanstvena disciplina koja je klinič ... Na 4. kongresu psihodermatologije u Zagrebu | Poliklinika ... ... . Bliska veza između psihe i kože očituje se i u dobro poznatim, starim izrazima, npr. da netko ima "debelu" kožu ako može svašta ... Psihodermatologija je znanstvena disciplina koja je klinički i istraživački usmjerena na biološke, psihološko-psihijatrijske i socijalne čimbenike u dermatološkim poremećajima. Ova je knjiga zamišljena da pomogne u prepoznavanju i razumijevanju različi...

INFORMACIJA

AUTOR
Buljan, Šitum
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihodermatologija.pdf

OPIS

Psihodermatologija je znanstvena disciplina koja je klinički i istraživački usmjerena na biološke, psihološko-psihijatrijske i socijalne čimbenike u dermatološkim poremećajima. Ova je knjiga zamišljena da pomogne u prepoznavanju i razumijevanju različitih uzročnih čimbenika koji mogu biti u podlozi manifestne kožne bolesti. Osim stručnjacima koji rade na području kožnih bolesti (dermatolozi, medicinske sestre na dermatovenerološkim odjelima), knjiga je namijenjena i širokom rasponu stručnjaka koji se bave liječenjem dermatoloških i psihijatrijskih bolesnika, kao što su psiholozi i psihijatri te liječnici opće i obiteljske medicine. Detaljno je prikazan utjecaj bioloških, psiholoških i socijalnih čimbenika (bio-psihosocijalni pristup) u dermatologiji. Stručnjacima koji se bave zdravstvenim i općim životnim problemima ljudi s kožnim bolestima ponuđen je novi okvir za razmatranje različitih uzročnih čimbenika, dijagnostiku utemeljenu na suvremenim kriterijima MKB-10 i DSM-IV te istovremeno liječenje standardnom dermatološkom terapijom, suvremenom psihofarmakoterapijom i psihoterapijom.

Želite li pročitati knjigu?Psihodermatologija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Buljan, Šitum. Čitati Psihodermatologija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE