Arheologija znanja

Arheologija znanja - Foucault, Michel | Caritasspiritistcenter.org

...ешек Колаковски. МИНИ ПРЕДАВАНА О МАКСИ СТВАРИМА Илиjа Мариһ ... PDF Microsoft Word - Sociologija znanja, literatura i obaveze studenata... ... . ФИЛОСОфИЛА И... arheologija znanja - Free download as PDF File (.pdf), Text File (.txt) or read online for free. foucoult. Arheologija znanja - Arheologija znanja proizišla je iz potrebe Michela Foucaulta da se osvrne na teorijske i metodološke pretpostavke svojih dotadašnjih djela. U njoj se Foucau ... Miel Fuko - Arheologija znanja - [PDF Document] ... . U njoj se Foucau...

INFORMACIJA

AUTOR
Foucault, Michel
DIMENZIJA
1,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Arheologija znanja.pdf

OPIS

Arheologija znanja proizišla je iz potrebe Michela Foucaulta da se osvrne na teorijske i metodološke pretpostavke svojih dotadašnjih djela. U njoj se Foucault po prvi puta sustavno hvata u koštac s pitanjem toga što je znanje i kako se ono preobražava kroz povijest, zastupajući stajalište kako je znanje prvenstveno diskurs, materijalni ostvaraj kroz povijest izložen naglim prekidima, preobrazbama, nestancima i nastancima. Raskinuvši tako s dotadašnjim shvaćanjem povijesti znanja kao neprestana razvoja i napretka te subjekta kao njegova privilegiranog mjesta, Foucault, uz druge autore poput Gillesa Deleuzea i Jacquesa Derridaa, otvara put kritici filozofskih pretpostavki modernosti i moderne filozofije subjektivnosti. Ovaj klasik francuske filozofije ujedno je zaključak Foucaultove rane faze i spomenik jednoj od najvećih teorijskih kontroverzi dvadesetoga stoljeća.

Želite li pročitati knjigu?Arheologija znanja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Foucault, Michel. Čitati Arheologija znanja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE