Karaula – Ništa nas ne smije iznenaditi

Karaula – Ništa nas ne smije iznenaditi - Grlić, Rajko | Caritasspiritistcenter.org

...nte Tomića Ništa nas ne smije iznenaditi i scenarij Rajka Grlića i Ante Tomića za film Karaula u ovoj se knjizi susreću i čitatelju otvaraju čitav niz mogućih čitanja jednog romana ... Karaula: Bratstvo i jedinstvo na izdisaju - Večernji.hr ... . Naime vidjeti kako je iz romana nastajao scenarij pokazuje kako se knjiga može adaptirati i kako se sve može iščitavati. Ništa nas ne smije iznenaditi novi je roman Ante Tomića, autora hita Što je muškarac bez brkova.Ante Tomić ovoga puta napisao je jednu mušku priču sa služenja vojnoga roka. Storija iz karaule s jugoslavensko-albanske granice iz polovice osamdesetih godina dvadesetog stoljeća gov ... KARAULA // film Rajka Grlića - Scenarij ... .Ante Tomić ovoga puta napisao je jednu mušku priču sa služenja vojnoga roka. Storija iz karaule s jugoslavensko-albanske granice iz polovice osamdesetih godina dvadesetog stoljeća govori o nesretnicima zarobljenima u neljudskom stroju armije jedne komunističke diktature, o regrutima ... Roman Ante Tomića Ništa nas ne smije iznenaditi i scenarij Rajka Grlića i Ante Tomića za film Karaula u ovoj se knjizi susreću i čitatelju otvaraju čitav niz mogućih čitanja jedno...

INFORMACIJA

AUTOR
Grlić, Rajko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Karaula – Ništa nas ne smije iznenaditi.pdf

OPIS

Izdavanje knjiga scenarija i nije neki uobičajeni nakladnički posao, uvijek je to prije iznimka nego li pravilo, a kada tome dodamo da se u uz scenarij nalazi i roman po kojem je scenarij nastao dobivamo, čini mi se, jednu vrlo rijetku i po mnogo čemu specifičnu knjigu. Roman Ante Tomića Ništa nas ne smije iznenaditi i scenarij Rajka Grlića i Ante Tomića za film Karaula u ovoj se knjizi susreću i čitatelju otvaraju čitav niz mogućih čitanja jednog romana. Naime vidjeti kako je iz romana nastajao scenarij pokazuje kako se knjiga može adaptirati i kako se sve može iščitavati. Ona, kao što iz teorije znamo, činom svoga objavljivanja počinje živjeti svoj samostalni život neovisan od autora i svih njegovih misli i primisli koje je imao prilikom pisanja, sada na jednom mjestu vidimo jedan od tih života, ali istovremeno i roman i scenarij počinju živjeti svoj samostalni život.

Želite li pročitati knjigu?Karaula – Ništa nas ne smije iznenaditi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Grlić, Rajko. Čitati Karaula – Ništa nas ne smije iznenaditi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE