Život Vivekanande

Život Vivekanande - Rolland, Romain | Caritasspiritistcenter.org

...ndin moto je bio: trpeljivost i religijski univerzalizam ... Rolland Romain:Život Vivekanande - Antikvarijat Biblos ... .Tri godine putovanja Novim svijetom, stalni dodir s mišlju i vjerom Zapada, do potpunosti su sazrijevanja doveli njegov ideal univerzalne religije. Osjećao je neophodnost cjelovite i duboke reorganizacije velike religiozne i filozofske misli Indije. Život Vivekanande. Univerzalno evanđelje Cijena: 78,75 kn: Dodaj u košaricu . Vivekanandin moto je bio: trpeljivost i religijski univerzalizam. Tri godine putovanja Novim svijetom, stalni dodir s mi ... Život Vivekanande knjiga autora Rolland, Romain - VBZ ... . Tri godine putovanja Novim svijetom, stalni dodir s mišlju i vjerom Zapada, do potpunog su sazrijevanja doveli njegov ideal univerzalne religije. Osjećao je neophodnost cjelovite i duboke ... Kupite knjigu Život Vivekanande autora: Romain Rolland u nakladi CID-Nova. Vivekanandin moto je bio: trpeljivost i religijski univerz...

INFORMACIJA

AUTOR
Rolland, Romain
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Život Vivekanande.pdf

OPIS

Vivekanandin moto je bio: trpeljivost i religijski univerzalizam.Tri godine putovanja Novim svijetom, stalni dodir s mišlju i vjerom Zapada, do potpunosti su sazrijevanja doveli njegov ideal univerzalne religije. Osjećao je neophodnost cjelovite i duboke reorganizacije velike religiozne i filozofske misli Indije. Njezinu džunglu ideja i isprepletenih oblika trebalo je dovesti u red, a njezine velike sustave klasificirati oko nekoliko čvrstih stupova univerzalnog duha. Uočljivo kontradiktorna poimanja u indijskoj metafizici trebalo je pomiriti i podići most koji će ih, predstavljanjem poredbene karte na kojoj će biti ptikazane sve dodirne točke dubokih gledišta najstarije himalajske škole i načela prihvaćenih od strane moderne znanosti, povezivati s poimanjima zapadnjačke metafizike. On je sam želio pisati taj maximum testamentum, to Univerzalno evanđelje, i poticao je svoje indijske učenike da mu pomognu u izboru materijala potrebnog za tu rekonstrukciju. Smatrao je da indijsku misao treba prevesti na europski jezik, učiniti od suhoparne filozofije, zakučaste Mitologije i čudno zasnovane Psihologije religiju koja će biti neusiljena, jednostavna, popularna, a istovremeno ispunjavati zahtjeve najviših umova.

Želite li pročitati knjigu?Život Vivekanande u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Rolland, Romain. Čitati Život Vivekanande Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE