Sport i nasilje u Europi

Sport i nasilje u Europi - Bodin, Dominique - Robene, Luc - Heas, Stephane | Caritasspiritistcenter.org

... nasilje u Europi Dominique Bodin Luc Robène Stéphane Héas KNJIGA TRGOVINA d ... Diskriminacija, uznemiravanje i nasilje nad LGBTI osobama u Europi ... .o.o. Zagreb, svibanj, 2007. 22. 24 Sport i nasilje u Europi s razvojem sporta, razvijali su se i stadioni ∑ sa zahtjevima da se natjecatelj- ske tjelesne aktivnosti odræavaju na lokalnim igraliπtima odreenima... Sport i nasilje u Europi amen.indd. 15 февр. 1994 г. ... Nijedan dio ove knjige ne smije se umnoÊavati, fotokopirati ni na bilo ... se pristup moÊe na i i u zemljama u ratu ∑ dobar je primjer rad ... Seks ... Stručni skup « Sport i nasilje u Europi » - La France en Croatie ... ... se pristup moÊe na i i u zemljama u ratu ∑ dobar je primjer rad ... Seksualno nasilje I nasilje zasnovano na polnoj ... porodice (tj. kao odmazda za uvredu nanešenu od strane muškog člana porodice). Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kul...

INFORMACIJA

AUTOR
Bodin, Dominique - Robene, Luc - Heas, Stephane
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sport i nasilje u Europi.pdf

OPIS

Osim što u ljudima budi emocije, strasti, osjećaj uspjeha i potiče ih na obrazovanje, sport doprinosi i povezivanju. Međutim, on je također i uzrok nerazumnoga i nasilnoga ponašanja, bilo za vrijeme ili nakon sportskih događaja. Popis negativnih pojava vezanih uz sport obuhvaća i grubost, zlostavljanje, verbalno i fizičko nasilje, rasističke i ksenofobne stavove i komentare, uzimanje dopinga, korupciju, neprimjereno važnu ulogu biznisa i političko upletanje. No je li sve to uistinu neizbježno? Sport je društvena aktivnost poput „bilo koje druge”. U tome kontekstu, smije li sport superioran ostatku društva? Nismo željeli omalovažiti sport navođenjem njegovih negativnih strana već samo uputiti na ona područja u kojima je podbacio s ciljem boljega upoznavanja tih pojava i poduzimanja popravnih mjera. Paradoksalno, ali upravo su nasilje i propusti vezani uz sport bili poticaj za pokretanje prvoga europskoga projekta kojime se sport želi sačuvati za našu djecu kao obrazovna i rekreativna aktivnost kako bi ona mogla razvijati osjećaj vlastitoga uspjeha, ali i preko sporta uspostaviti prijateljstva, kulturnu razmjenu i mir.

Želite li pročitati knjigu?Sport i nasilje u Europi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bodin, Dominique - Robene, Luc - Heas, Stephane. Čitati Sport i nasilje u Europi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE