Legende zagrebačkog nogometa

Legende zagrebačkog nogometa - Magdić, Zvonimir | Caritasspiritistcenter.org

... "Legende zagrebačkog nogometa" Zvonimir Magdić poklanja voljenom rodnom gradu za 900 ... Odigrana revijalna utakmica u čast dvije zagrebačke ... ... . rođendan prekrasan i dostojan dar. "Prvi susret s Magđićem doživio sam još za studentskih dana, negdje krajem 60-ih godina kao šegrt u majstorskoj radionici Ante Škrtića-Eme, urednika "Međunarodne rubrike" "Sportskih novosti". PREMINULA LEGENDA ZAGREBAČKOG NOGOMETA: Cijeli svoj život posvetio je voljenom klubu Autor: GIŠ Srijeda, 07. travnja 2021. u 16:21 Danas su na Facebook stranicama NK Trešnjevka i povijest nogom ... Preminuo je Zlatko Cico Kranjčar, legenda zagrebačkog i ... ... . travnja 2021. u 16:21 Danas su na Facebook stranicama NK Trešnjevka i povijest nogometnog kluba Zagreb izvijestili kako nas je zauvijek napustila legenda NK Zagreba i NK Trešnjevka Drago Tkalec, koji je preminuo uslijed zaraze ... „Legende zagrebačkog nogometa" ... Njegovu su karijeru, koju je završio već u 33. godini života, obilježili i problemi...

INFORMACIJA

AUTOR
Magdić, Zvonimir
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Legende zagrebačkog nogometa.pdf

OPIS

Knjigom “Legende zagrebačkog nogometa” Zvonimir Magdić poklanja voljenom rodnom gradu za 900. rođendan prekrasan i dostojan dar. “Prvi susret s Magđićem doživio sam još za studentskih dana, negdje krajem 60-ih godina kao šegrt u majstorskoj radionici Ante Škrtića-Eme, urednika “Međunarodne rubrike” “Sportskih novosti”. Na svim vratima kućerka u Savskoj cesti, gdje je tada stolovalo uredništvo “Sportskih”, stajali su izvana i iznutra natpisi “Amigo, zatvori vrata”. Uskoro sam ugledao i protagonista tih “vratnih novina”: pojavio se skrušeno na ulazu sobice u kojoj je krčao legendarni Škrtićev radio-aparat: “Emica, imam nešto o Colo-Colo i Independie-nteu. Može? Ljubazno, zaista ljubazno. Imam i slikice.” Nisam tada ni slutio da se iza dobroćudnog lica koje kao da je izišlo iz Dickensovih romana (gospodin Micawber) ili Tatijevih filmova (gospodin Hulot), krije osobna tragedija čovjeka koji godinama ne može dobiti posla u pravničkoj službi zbog političke nepodobnosti i mora obijati novinske pragove da bi zaradio za “koricu kruha”. Kasnije kad su nam se putevi sasvim razišli, ugledao bih ponekad markantnu, džeronimovsku Amigovu facu na nekoj matinejskoj predstavi (vestern, triler, mjuzikl ili Disnevjev crtjć).” Postupno, Magdić je stekao svoje mjesto pod suncem u svijetu sportskog novinarstva.

Želite li pročitati knjigu?Legende zagrebačkog nogometa u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Magdić, Zvonimir. Čitati Legende zagrebačkog nogometa Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE