Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica

Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica

...ene u znanosti - 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, zanimljivo ilustrirana knjiga, bestseler New York Timesa, ističe doprinos pedeset zapaženih žena na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba ... Samopouzdane junakinje: uzbudljiva šetnja uz snažne žene... ... . Knjigu je napisala i... II►Žene iz znanosti: 50 neustrašivih znanstvenica koje su promjenile Prodajem knjigu sa slike u cijenu nije uračunata pošatrina. Rachel Ignotofsky. Rachel Ignotofsky: Žene u znanosti - 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet, tvrdi uvez. Pregled bibliografske jedinice broj: 978682. Žene u znanosti - 50 neustrašivih ... RACHEL IGNOTOFSKI: Žene u znanosti - 50 neustrašivih... ... . Rachel Ignotofsky. Rachel Ignotofsky: Žene u znanosti - 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet, tvrdi uvez. Pregled bibliografske jedinice broj: 978682. Žene u znanosti - 50 neustrašivih...

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica.pdf

OPIS

Šarmantno ilustrirana obrazovna knjiga, bestseler New York Timesa, Žene u znanosti – 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, naglašava doprinos pedeset zapaženih žena na područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba. Ova fascinantna kolekcija sadrži i infografike o relevantnim temama kao što su žene u znanstvenim laboratorijima kao i zastupljenost žena koje trenutno rade na STEM području. Knjiga predstavlja profesionalne putove i znanstvena otkrića predvodnica iz različitih znanstvenih područja kao što su fizičarka i kemičarka Marie Curie, matematičarke Emmy Noether, Rosalind Franklin koja je otkrila dvostruku zavojnicu u strukturi DNK, genetičarka Barbara McClintock koja se na Sveučilištu u Missouriju pojavila u hlačama što je bilo ravno skandalu, Grace Hopper kreatorica modernog programiranja, primatologinja Jane Goodall, Katherine Johnson, afroamerička fizičarka i matematičarka koja je 1969. izračunala putanju Apollo 11 misije na Mjesec… Mnoge su žene u povijesti podnijele velike žrtve uime znanosti. Ova knjiga govori o ženama koje su se, od drevne Grčke do današnjih dana, suočene s bahatim „ne!”, usudile odvratiti: „Pokušajte me zaustaviti!” Žene u znanosti slave postignuća neustrašenih žena koje su otvorile put novim generacijama ženskih inženjera, biologa, matematičara, liječnika, astronauta, fizičara i još mnogih drugih! Uz knjigu izlazi i dnevnik (za buduće) znanstvenice Volim znanost koji sadržava kreativne poticaje, inspirira djecu (i odrasle) svih dobnih skupina da ispune stranice s idejama i velikim snovima za budućnost. U dnevniku se na stranicama za vođenje bilješki nalaze inspirativni citati značajnih žena koje su postigle uspjeh u polju znanosti, tehnologije, matematike i inženjerstva (STEM), kao što je onaj Jane Goodall: „Vlastite mogućnosti možemo ostvariti samo ako nam naš bistar um i srce rade zajedno.”

Želite li pročitati knjigu?Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor . Čitati Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE