Vatikanski podrumi

Vatikanski podrumi - Gide, Andre | Caritasspiritistcenter.org

...na od mojih najdražih knjiga zove se Vatikanski podrumi , autor je André Gide ... André Gide - Wikipedija ... ... VATIKANSKI PODRUMI, ZEMALJSKA HRANA... | superknjizara.hr ... na od mojih najdražih knjiga zove se Vatikanski podrumi , autor je André Gide . Radi se o tome da grupa prevaranata, preobučena u svećenike , pohodi religiozne i lakovjerne ljude govoreći im kako je... Tako se u romanu "VATIKANSKI PODRUMI" burleskno igra dogmama Katoličke crkve i društvenim zakonima. Radi se o tome da grupa prevaranata, preobučena u svećenike, pohodi religiozne i... Tako se u romanu Vatikanski podrumi burleskno igra dogmama Katoličke crkve i...

INFORMACIJA

AUTOR
Gide, Andre
DIMENZIJA
3,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Vatikanski podrumi.pdf

OPIS

André Gide, francuski pripovjedač, dobitnik Nobelove nagrade 1947., živio je i djelovao u jednom od najburnijih razdoblja moderne povijesti koje karakteriziraju prevrati i prevrednovanja na svim razinama ljudske djelatnosti. On se upušta u kritičko razotkrivanje problematičnih mjesta suvremenog svijeta zadržavajući pritom za sebe čvrstu poziciju izrazitog individualista. Tako se u romanu Vatikanski podrumi burleskno igra dogmama Katoličke crkve i društvenim zakonima, a u Zemaljskoj hrani – zanosnoj proznoj poemi – podiže spomenik estetskim užicima, životu, slobodi i individualnom izboru. Dva Gideova djela našla su se objedinjena ovim izdanjem: “Vatikanski podrumi”, koju je sam autor nazvao sotijom, čime je naznačio satiričku narav knjige, te “Zemaljska hrana”, kao čisti, neobuzdani bijeg od svega knjiškog u potrazi za životom u njegovu čistom obliku. Uza svu razliku, zamjetna je veza između “Zemaljske hrane” u smislu stanovitog projekta nade i “Vatikanskih podruma” kao negacije i ironizacije te nade.

Želite li pročitati knjigu?Vatikanski podrumi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gide, Andre. Čitati Vatikanski podrumi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE