Album priča

Album priča - Georgiu, Antonis | Caritasspiritistcenter.org

...butante Mini Scrapbook Album Reneabouquets GDT Project for August ... Riblja Čorba - Priča O Žiki Živcu / Kad Hodaš Lyrics and... | Genius ... ... Album priča - Treći Trg ... butante Mini Scrapbook Album Reneabouquets GDT Project for August. Prima Salvage District Custom Thailand Travel Mini Album. Priča by Artan Lili, released 23 December 2019 PRIČA Svaki dan Ćutimo, čekamo znak Mrkli mrak Zvezda million, samo jedna je šampion Svaki dan Pored tebe je san Stondiram Transfer toplote... Album priča je polifoni narativ koji s...

INFORMACIJA

AUTOR
Georgiu, Antonis
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Album priča.pdf

OPIS

Polifonijski komponirana “pripovijest“ Antonisa Georgiua Album priča šareni je mozaik koji prikazuje jedan otok, jednu zemlju i njezine narode. Djelići tog mozaika su priče što se isprepleću i nadovezuju jedna na drugu, priče koje govore o obitelji, životu, ljubavi, ratu, smrti, povijesti, izbjeglicama i imigrantima, o (ne)toleranciji, o ljudskim sudbinama istodobno univerzalnima i posve jedinstvenima. Među pričama razasuti su novinski isječci, recepti, dječji crteži, pjesme i dakako mnoštvo fotografija iz obiteljskih albuma; fragmenti labavo povezani u cjelinu koja, poput života samog, ostaje u konačnici nesvodiva na jedan zajednički nazivnik. Kad ih se već sjetio, skupio je sve albume koji su bili nagurani u ormaru i ponio ih sa sobom u Nikoziju da ih pregleda, mama ga je preklinjala, “samo ih nemoj izgubiti”; bili su to stari albumi, od onih velikih s čvrstim koricama, od kojih su neki imali cvjetne ili šarene uzorke, bile su tu izmiješane fotografije s Cipra, iz Australije, Afrike, s Lezbosa, stare i nove sve zajedno, babe, djedovi, rodbina, prijatelji, djeca, mnoštvo djece; satima je pokušavao proniknuti u poglede onih koji su pozirali na fotografijama, ali u što bi on to zapravo mogao proniknuti? Zbunilo ga je to mnoštvo fotografija, odredio je otprilike kad, gdje, tko; fotografije s rođendana, proslava Božića, karnevala, kao i sa zaruka, vjenčanja, krštenja, sve izmiješano, godine, mjesta, živi, mrtvi, raširio je albume po kauču kao da je pred sobom odmotavao svoj život, i ne samo svoj Antonis Georgiu je rođen 1969. godine. Studirao je pravo u Moskvi i danas radi kao odvjetnik u Limasolu. Član je uredništva časopisa za književnost, umjetnost i društvena pitanja Anef. Bio je član uredništva Kazališnih dnevnika (2001.-2013.) koji se bavi poviješću ciparskog kazališta. Objavio je sljedeće knjige: Sat do punog mjeseca (pjesme), Slatki Bloody Life (pripovijetke) – zbirka je dobitnik nacionalne nagrade za pripovijetku. Sudjelovao je u kolektivnoj zbirci pripovijedaka Imena i drugim kolektivnim izdanjima poezije i proze. Izvođeni su njegovi kazališni komadi: Moja voljena perilica, Boljka, Naši vrtovi, La Belote. Album priča dobio je nacionalnu nagradu za roman 2014. i Europsku nagradu za književnost 2016. godine.

Želite li pročitati knjigu?Album priča u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Georgiu, Antonis. Čitati Album priča Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE