Sonata

Sonata - Đurđica Stuhlreiter | Caritasspiritistcenter.org

... ... 2022 Hyundai Sonata Prices, Reviews, and Pictures | Edmunds ... ... Hyundai Sonata - Wikipedia ... dai Sonata (Korean: 현대 쏘나타) is a mid-size car produced by the South Korean manu...

INFORMACIJA

AUTOR
Đurđica Stuhlreiter
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sonata.pdf

OPIS

Sonata, novi roman nagrađivane dječje književnice Đurđice Stuhlreiter, finalistice V.B.Z.-ove nagrade, nastavlja se na teme iz njezina prvog romana Bapske priče – nasilje, obiteljske patologije, položaj žrtve i posljedice traume. Ovaj put u središtu je priče djevojka Sunčana, na prvu tipična adolescentica u tipičnim sukobima s okolinom. No priča nas vraća u djetinjstvo, u jedan gradić, gdje u kućicama u cvijeću žive njezina obitelj i susjed Petar, njezin učitelj klavira, i gdje se rađa jedna stravična bajka o kojoj će djevojčica, a sada djevojka, godinama morati šutjeti. Slučajni susret s Petrom i njegovim sinom Zdeslavom pokrenut će niz događaja i neobičnih reakcija kompleksne i ranjene mlade žene, obilježene stigmom srama i krivnje, koja je preživjela iskustvo pred kojim su drugi, pa i oni njoj najbliži, okrutno zatvarali oči i čiji je život rasulo, jer nije bilo nade da bude drugačiji. Vješto opisujući poziciju žrtve i sve faze kroz koje ona prolazi, roman Sonata snažna je kritika nasilja, tolerancije na nasilje, suvremenog društva i obitelji i jedna od onih knjiga koje su potrebne, aktualne i teško se zaboravljaju.

Želite li pročitati knjigu?Sonata u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Đurđica Stuhlreiter. Čitati Sonata Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE