U carstvu životinja

U carstvu životinja - Batinić, Iva | Caritasspiritistcenter.org

... mogući najstariji fosil životinja potiče iz kraja prekambrija, prije oko 610 miliona godina, a spada u tzv ... "Bundevijada" u carstvu životinja u zagrebačkom ZOO-u - narod.hr ... . edijakarijsku biotu.[8] Međutim, vrlo ih je teško dovesti u vezu sa kasnijim fosilima. Seobe u carstvu životinja. Kakvu ulogu imaju seobe u životnom ciklusu? Seoba životinja je prirodni fenomen kretanja jedinki, čiji glavni pokretač mogu biti promene godišnjih doba, lokalni klimatski uslovi... U životinjskom carstvu. Sve ove knjige, na jednostavan i deci blizak i razumljiv način, pru ... Životinje - Wikipedia ... ... U životinjskom carstvu. Sve ove knjige, na jednostavan i deci blizak i razumljiv način, pru...

INFORMACIJA

AUTOR
Batinić, Iva
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
U carstvu životinja.pdf

OPIS

Interdisciplinarnom analizom triju hrvatskih dječjih časopisa – „Bosiljka“ kao prvoga hrvatskog časopisa za mlađu čitateljsku publiku, „Smilja“, te njihova nasljednika „Smiba“, koji izlazi od 1970. do danas, autorica je obuhvatila raspon od gotovo stoljeća i pol, čime je pokriveno skoro cijelo razdoblje modela novije hrvatske književnosti koji je ionako generiran za svoje doba novim tiskanim medijem – novinama i časopisima. Baveći se, dakle, marginaliziranim fenomenima: časopisom kao medijem, dječjom književnošću te animalistikom, autoričina je namjera proučavanjem animalističkog sloja hrvatske dječje periodike ukazati na ovu sve donedavna prešućivanu i zaboravljenu problematiku te ju znanstveno afirmirati i valorizirati kao važan čimbenik povijesti nacionalne kulture. Autorica je akribično i moderno postigla svoj cilj te je modernim čitanjem animalističkog sloja reprezentativnih hrvatskih dječjih časopisa prikazala proces, njegove faze i glavna obilježja medijskog konstituiranja životinjskog Drugog te njegove projekcije unutar dječje književnosti i animalistike kao mlade i u našoj akademskoj sredini još relativno nejake discipline. Riječ je zapravo o pionirskoj i izrazito poticajnoj interdisciplinarnoj raspravi koja predstavlja važan doprinos recentnom uspostavljanju animalistike kao humanističke discipline i, dakako, studija medija.

Želite li pročitati knjigu?U carstvu životinja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Batinić, Iva. Čitati U carstvu životinja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE