Prokleta avlija

Prokleta avlija - Andrić, Ivo | Caritasspiritistcenter.org

...an Prokleta avlija Ive Andrića nastajao je između Prvoga i Drugoga svjetskoga rata, a dovršen i objavljen tek 1954 ... PDF [email protected] VREMEPLOV - Gimnazija Cres ... . Iako definitivno spada među manje opsežna autorova djela, nipošto nije manje značajno, duboko i tajnovito od ostalih romana. Prokleta avlija Prokleta avlija je roman bosanskohercegovačkog, hrvatskog i srpskog književnika Ive Andrića. Pisanje Proklete avlije Andrić je započeo između Prvog i Drugog svjetskog rata, a dovršio ga i objavio 1954. godine, smatra se piščevim remek-djelom. Godine 1984. po romanu je snimljen film. Sadržaj 1 O djelu 2 Citati 3 I ... Prokleta avlija by Ivo Andrić - Goodreads ... . godine, smatra se piščevim remek-djelom. Godine 1984. po romanu je snimljen film. Sadržaj 1 O djelu 2 Citati 3 Izvori Prokleta avlija Autor: Ivo Andrić "Prokleta avlija" se ubraja među romane iako je nešto manja od ostalih romana Ive Andrića. Na nešto manje od stotinjak stranica njezina složenost i bogatstvo priče čitatelja će zaokupiti i još dugo ostati u sjećanju. Ovaj roman je složen i bogat te se u njemu može uočiti mnogo opisa...

INFORMACIJA

AUTOR
Andrić, Ivo
DIMENZIJA
3,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Prokleta avlija.pdf

OPIS

U romanu o Prokletoj avliji, zlogasnom zatvoru Deposito u Carigradu, stjecištu »rasa i naroda«, mjestu u koje dolazi sve što se »svakodnevno pritvara i hapsi« (…), »po krivici ili pod sumnjom krivice«, Andrić je na samo stotinjak stranica ostvario pravo čudo pripovjedačkoga umijeća. Teško je, čak i u relacijama svjetske književnost, pronaći sličan primjer takva sklada umjetničke konstrukcije, slojevitosti značenja i bogatstva podteksta na tako suženom tekstualnom prostoru. S minimumom verbalne mase proizveo je maksimalan estetski učinak.

Želite li pročitati knjigu?Prokleta avlija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Andrić, Ivo. Čitati Prokleta avlija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE