Portret Che Guevare

Portret Che Guevare - Krilić, Zlatko | Caritasspiritistcenter.org

...рне́сто Че Гева́ра (исп ... Ikonični portret Cheja Guevare, ki si ga je prisvojil... - RTVSLO.si ... ... История портрета Че Гевары: как легендарный снимок... ... рне́сто Че Гева́ра (исп. Ernesto Che Guevara [ˈtʃe ɣeˈβaɾa], полное имя — Эрне́сто Гева́ра де ла Серна, исп. Ernesto Guevara; 14 июня 1928, Росарио... Красно-чёрный портрет Че Гевары работы Джима ...

INFORMACIJA

AUTOR
Krilić, Zlatko
DIMENZIJA
1,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Portret Che Guevare.pdf

OPIS

Ova zbirka priča prvo je djelo nakon sedamnaest godina književne šutnje Zlatka Krilića. Nastala je za vrijeme autorova dužeg boravka na Kubi 2015. godine, još dok je Fidel Castro bio živ, a ubrzane promjene tek su počinjale. Sve su priče napisane u prvom licu jednine, a mijenjaju se pripovjedači. U nekima je to sam autor, šezdesetogodišnjak koji traga za mjestom najsličnijem mjestu njegova mladenaštva, kao i za prividom mladosti u zagrljaju mladih Kubanki, te pokušava shvatiti sebe u kontekstu nedavnog zahvata na srcu i rastave braka. U drugima pripovjedači su marginalci kubanskog društva čiji životi zrcale to društvo, nedavnu povijest i promjene koje se u njemu događaju. Knjiga je pisana jednostavnim, lako čitljivim stilom, no iako ponekad mami osmijeh, ostavlja gorak okus, jer ne prikazuje Kubu onakvom kakvom je najčešće opisuju – kao zemlju divne klime i sretnih, raspjevanih ljudi koje lako ponese ritam – nego kao zemlju s namještenim, lažnim osmijehom za turiste, osmijehom iza kojeg se krije istinska glad i patnja pojedinaca. U priči Ona se ničeg ne boji, autor na kraju kaže: Nisam je više vidio ni čuo, zato ove priče nisu o Kubi, ne nastoje ispričati istinu o Kubi. One su samo moj doživljaj Kube kroz ljude i situacije koje sam imao sreće susretati.

Želite li pročitati knjigu?Portret Che Guevare u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Krilić, Zlatko. Čitati Portret Che Guevare Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE