Vjera u Boga u doba znanosti

Vjera u Boga u doba znanosti - Polkinghorne, John | Caritasspiritistcenter.org

...j poznatoj knjizi Vjera u Boga u doba znanosti, nastaloj na osnovi popularnoga niza predavanja koje je održao na Sveučilištu Yale, propituje Časopisi Publishers Weekly i Booklist uvrstili su svojedobno knjigu Vjera u Boga u doba znanosti u svoje top izbore najboljih knjiga o religiji, a ... Što se događa u mozgu kad prestanete vjerovati u Boga - N1 ... ... Knjiga Vjera u Boga u doba znanosti je nastala na osnovi popularnoga niza predavanja koje je održao na Sveučilištu Yale, a u njoj propituje mogu li se Knjiga Vjera u Boga u doba znanosti dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku... Vjera u boga u doba znanosti. 140,00 kn. Dostupnost je promjenjiva. On postavlja i pitanje djeluje li Bog u fizičkomu svijetu, iznosi svoje ideje o ulozi teorije kaosa, istražuje mogućnosti budućega dijaloga znanosti i vjere te njih ... Ima li smisla vjerovati u Boga u doba znanosti? | Bitno.net ... .hr, a moguće je o njoj više saznati na linku... Vjera u boga u doba znanosti. 140,00 kn. Dostupnost je promjenjiva. On postavlja i pitanje djeluje li Bog u fizičkomu svijetu, iznosi svoje ideje o ulozi teorije kaosa, istražuje mogućnosti budućega dijaloga znanosti i vjere te njih...

INFORMACIJA

AUTOR
Polkinghorne, John
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Vjera u Boga u doba znanosti.pdf

OPIS

John Polkinghorne, ugledni teorijski fizičar i teolog, već je desetljećima jedan od vodećih autoriteta u tumačenju odnosa između znanosti i religije. U svojoj poznatoj knjizi Vjera u Boga u doba znanosti, nastaloj na osnovi popularnoga niza predavanja koje je održao na Sveučilištu Yale, propituje mogu li se religija i znanost uskladiti ili se nužno međusobno isključuju, odnosno kosi li se vjerovanje u Boga sa znanstvenim principima doba u kojemu živimo. Namijenjena najširemu krugu čitatelja, ova pristupačno pisana knjiga progovara o raznim vidovima odnosa znanosti i religije. Polkinghorne tako istražuje novu naravnu teologiju te naglašava važnost moralnoga i estetskoga iskustva kao i ljudske intuicije vrijednosti i nade. On postavlja i pitanje djeluje li Bog u fizičkomu svijetu, iznosi svoje ideje o ulozi teorije kaosa, istražuje mogućnosti budućega dijaloga znanosti i vjere te njihove zajedničke potrage za istinom. Časopisi Publishers Weekly i Booklist uvrstili su svojedobno knjigu Vjera u Boga u doba znanosti u svoje top izbore najboljih knjiga o religiji, a sada ovu poznatu knjigu donosimo konačno i u hrvatskomu prijevodu, radu uglednoga fizičara prof. emer. Miroslava Furića, a doradio ga je prof. dr. sc. Stipe Kutleša, ugledni hrvatski fizičar i filozof. „Ako si pročitao jednu knjigu o znanosti i vjeri, to bi trebala biti ova.“ Kirkus Reviews „Ovo je jedna od rijetkih knjiga koja bi mogla zacijeliti pukotine između sekularnoga i religioznog koje postoje u našoj napukloj kulturi.“ Booklist John Polkinghorne (1930.) poznati je engleski teorijski fizičar, anglikanski svećenik i teolog. Predavao je matematičku fiziku na Sveučilištu u Cambridgeu i bio direktor Queen’s Collegea pri istomu sveučilištu. Napisao je preko dvadeset knjiga od kojih su mnoge upravo o odnosu između vjere i znanosti. Za svoj doprinos na području odnosa vjere i znanosti 2002. godine primio je i Templetonovu nagradu.

Želite li pročitati knjigu?Vjera u Boga u doba znanosti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Polkinghorne, John. Čitati Vjera u Boga u doba znanosti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE