Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta…

Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta… - Lings, Martin | Caritasspiritistcenter.org

... "Jedanaesta ura: duhovna kriza modernog svijeta u svjetlu tradicije proroštva" Martin Lings ispituje korijene krize koja je uzdrmala sve uporišne točke suvremene civilizacije ... Šri Išopanišada - Jedanaesta mantra - Dostizanje vječnog života ... . Premda ta kriza ima mnoge uzroke, on odlučujući značaj pridaje znatnom slabljenju istinske duhovnosti u nekoliko... Premda ta kriza ima mnoge uzroke, on odlučujući značaj pridaje znatnom slabljenju istinske duhovnosti u nekoliko proteklih stoljeća, koje je kulminiralo upravo u zadnjim dekadama dvadesetoga. Koristeći se parabolom o vinogradu i trgu, koja je prenesena iz riznice kršćanske tradicije, Lings daje dodatnu... Početna Knjige Društvene i humanističke znanosti Filozo ... Muhammed - Martin Lings: knjiga | KorisnaKnjiga.com ... . Koristeći se parabolom o vinogradu i trgu, koja je prenesena iz riznice kršćanske tradicije, Lings daje dodatnu... Početna Knjige Društvene i humanističke znanosti Filozofija JEDAN...

INFORMACIJA

AUTOR
Lings, Martin
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta….pdf

OPIS

U knjizi “Jedanaesta ura: duhovna kriza modernog svijeta u svjetlu tradicije proroštva” Martin Lings ispituje korijene krize koja je uzdrmala sve uporišne točke suvremene civilizacije. Premda ta kriza ima mnoge uzroke, on odlučujući značaj pridaje znatnom slabljenju istinske duhovnosti u nekoliko proteklih stoljeća, koje je kulminiralo upravo u zadnjim dekadama dvadesetoga. Koristeći se parabolom o vinogradu i trgu, koja je prenesena iz riznice kršćanske tradicije, Lings daje dodatnu dimenziju ovom kriznom stanju – na neki tajanstven način upravo kriza kao prijelomna točka može biti povoljna za duhovnu plodonosnost i ispunjenje: “Parabola tako služi i neizravnom ponavljanju onoga što jest i u svim je povijesnim vremenima bio veliki izbor s kojim se suočava čovječanstvo, izbor između vinograda i trga, to jest između bivanja aktivnim s obzirom na kraljevstvo nebesko i ostajanja pasivnim u izvanjskoj svjetovnosti.” Taj je izbor neizbježiv duh vremena i upravo on predstavlja istinsko suočenje od kojeg ovisi budućnost čovječanstva.

Želite li pročitati knjigu?Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta… u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lings, Martin. Čitati Jedanaesta ura – Duhovna kriza mod. svijeta… Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE