Film kao subverzivna umjetnost

Film kao subverzivna umjetnost - Vogel, Amos | Caritasspiritistcenter.org

...o subverzivna umjetnost: Amos Vogel i Cinema 16 / Film as a Subersive Art: Amos Vogel and Cinema 16 ... Film as a Subversive Art - Wikipedia ... . Ujedinjeno Kraljevstvo, 2004., 56' DVD. Režija: Paul Cronin · Scenarij: Paul Cronin · Fotografija: Gavin Syevens · Montaža: Franz Walsch · Produkcija... Film kao subverzivna umjetnost naslov je Vogelove utjecajne knjige iz 1974. godine a Cinema 16 je bio svojedobno najveći američki filmski klub koji je Vogel vodio šesnaest godina. Film pokazuje kako je svaki element čovjekova privatnog i javnog života povezan. Ovaj film mož ... Film kao subverzivna umjetnost by Amos Vogel ... . Film pokazuje kako je svaki element čovjekova privatnog i javnog života povezan. Ovaj film možda neće revolucionirati... Amos Vogel. Film kao subverzivna umjetnost. Izvorni naslov: Film as a Subversive Art. Prijevod: Tihana Klepač; ISBN: 9789538207099. Film kao subverzivna umjetnost naslov je Vogelove ut...

INFORMACIJA

AUTOR
Vogel, Amos
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Film kao subverzivna umjetnost.pdf

OPIS

Ovo je knjiga o subverziji postojećih vrijednosti, institucija, običaja i tabua – na Istoku i na Zapadu, na ljevici i na desnici – u potencijalno najmoćnijoj umjetnosti stoljeća. Ova se knjiga bavi skepticizmom prema sveukupnoj općeprihvaćenoj mudrosti (uključujući i vlastitu), prema vječnim istinama, pravilima umjetnosti, “prirodnim” i ljudskim zakonima, zapravo prema svemu što se može smatrati svetim. Pokušaj je to da se sačuvaju, bar na jedan trenutak – za trajanja ove knjige – djela i postignuća subverzivnog filma. Suvremena Amerika – kasnokapitalistički kolos u vlasništvu velikih korporacija koji se izdaje za demokraciju i kojim dominira mahniti komercijalizam i konzumerizam – pokušava dominirati svijetom preko transnacionalne holivudske kinematografije i televizije, izvoza američkih kulturnih “vrijednosti”, te pretvaranjem zemaljske kugle u zabavni park Disney. Ostatak svijeta se ne bi trebao bojati dinosaura i vanzemaljaca već komodifikacije svih sfera ljudskog postojanja, naizgled nezaustavljive komercijalizacije ljudskog života i društva, rastuće međunarodne pošasti tematskih parkova, sveprisutnog pretvaranja svijeta u trgovački centar. Prvi put u povijesti najmoćniji masovni medij društva u potpunosti kontroliraju, i njime dominiraju, oglašivači i tržište, u potpunosti je vođen komercijalnim imperativima, zasićen sveprisutnim reklamama koje oglašivačima isporučuju publiku (umjesto da publici isporučuju programe), te još širim spektrom kanala koji uglavnom nude smeće 365 dana godišnje. Za one koji još uvijek imaju resurse osobnog identiteta – sve češće težak i opasan pothvat – ne postoji važnija obveza od pokušaja suprotstavljanja ovim tendencijama. U protivnom bi nas buduće generacije opet mogle optužiti da smo bili “dobri Nijemci” koji su surađivali sa zlom ne svojim djelima, već svojom tišinom. Tišina, u ovakvim okolnostima, znači suučesništvo.

Želite li pročitati knjigu?Film kao subverzivna umjetnost u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vogel, Amos. Čitati Film kao subverzivna umjetnost Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE