Tanka koža

Tanka koža - Valić, Željko | Caritasspiritistcenter.org

...ža kao posljedica starenja. Što smo stariji, masne tvari, kao i razina masnoće u našoj koži, smanjuju se ... En Ucuz Koza Tanga, String Fiyatları ve Modelleri - Cimri.com ... ... Dr. Matija Miletić: Kako stare tanka i debela koža lica... | estetica.hr ... ža kao posljedica starenja. Što smo stariji, masne tvari, kao i razina masnoće u našoj koži, smanjuju se. Kolagen i elastin, koji podržavaju našu strukturu kože, slabe i naša koža postaje tanka. Established in 1980, Koza Underwear has taken its first step into the textile sector. Today, it continues without losing speed with a team of 1200 people using local and national... Tanka je kož...

INFORMACIJA

AUTOR
Valić, Željko
DIMENZIJA
8,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Tanka koža.pdf

OPIS

Tanka koža, prvi roman, a treća knjiga Željka Valića je neobična satira koja kroz svojevrsno sekularno hodočašće govori o svemu onome što čovjeka koji Čovjekom želi biti mori, muči i tišti: od kozmičke nesigurnosti, kozmetičkih obmana do društvenih nepravda raznih kalibara. I čini to na vječne teme, ali glasom duhovitim i neposrednim koji osigurava svježinu i bliskost sa svim dvojbama i centrifugalnim silama života. Žuti, suvišan čovjek za suvremenu Hrvatsku, plah, tankoćutan i samozapitan, pomalo pjesnik, svakako autentičan lik, nezaposlen i vječito dekintiran u svom maršu kroz Zagreb, na najtopliji dan u godini, do 13 sati treba stići do Burze rada, zbog žiga. Usput Žuti susreće galeriju likova, poznanika i svakakvih, galeriju grotesknih s kojima što raspreda što upada u razgovore, ili pak oni u njemu potiču unutarnje monologe. Nakon iskustva s Burzom, tumaranje se nastavlja, a dolazi nevrijeme, kiša koja donosi olakšanje i spoznaju i Žutog uvaljuje u nove nevolje. Ima nešto ruskog, ne samo jerofejevskog u pripovjedačkom glasu, na onaj dobar način starinskog, klasičnog i za čuđenje sposobnog i od tog čuđenja i izloženosti senzacijama napregnutog, rubnog, na rubu prsnuća. Opet, Valić priča nenametljivo, lišen je svake pompoznosti ili egocentričnosti, njegov Žuti je luzer koji to uopće nije, i u tome je njegova veličina.

Želite li pročitati knjigu?Tanka koža u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Valić, Željko. Čitati Tanka koža Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE