Zašto psujem

Zašto psujem - Rudan, Vedrana | Caritasspiritistcenter.org

... psujem", zbirka je kolumni riječke spisateljice Vedrane Rudan nedavno objavljene kod Lagune ... Koga i zašto psuje Vedrana Rudan - Intervju... - Nedeljnik Vreme ... . U ovim tekstovima dat je presjek tema o kojima je ona pisala na svom blogu proteklih godina. Zašto psujem book. Read 8 reviews from the world's largest community for readers. Zašto psuje Vedrana Rudan?Zato što time upućuje posebnu poruku svetu ... Zašto psujem. Ведрана Рудан. "Почему я ругаюсь". Zašto psujem? Nekima od mojih čitatelja moje psovanje ... Vedrana Rudan. Zašto psujem — HorvLang ... . Zašto psujem? Nekima od mojih čitatelja moje psovanje...

INFORMACIJA

AUTOR
Rudan, Vedrana
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto psujem.pdf

OPIS

Zašto psujem – “Želim reći, kad nešto ili nekoga pošaljem u kurac, nisam u sukobu interesa nego sa svijetom i samom sobom.” Da je psovka književni postupak, znamo još od Janka Polića Kamova. Jedno stoljeće poslije, Riječanka Vedrana Rudan pokazuje nam da je još uvijek jednako efikasan i uznemirujući kao i u vrijeme najvećeg riječkog pisca. Nakon što u prologu objasni zašto psuje (zato što se nikome ne mora dodvoravati, ‘zato što nije u sukobu interesa nego u sukobu sa svijetom i samom sobom’, zato što ne pristaje na tezu da ‘baba njenih godina treba u miru čekati smrt’, zato što želi pisati ono što misli bez obzira što drugi zbog toga mislili o njoj…) Vedrana Rudan u jednako furioznom ritmuodgovara na pitanja: Čemu služe žene, Čemu služe muškarci, Čemu služe djeca, Čemu služi Hrvatska i Čemu služi život. Svakoj od tih tema posvećeno je desetak tekstova, a nakon što ih pročitate, potpuno vam je jasno čemu služi Vedrana Rudan. Da nam kaže istinu, koliko god ona bila bolna! “Ona psuje kao Katul, psuje gore nego Petronije Arbiter. Psuje kao Rabelais i Bukowski ujedno. Psuje kao Vlah, psuje kao Balkanac, kao luda i kao kočijaš. Ali prije svega ostaloga, ona psuje kao dama.” -Vladimir Arsenijević Iz knjige – Zašto psujem Prolog – Zašto psujem “Nekim od mojih čitatelja psovanje ide žestoko na kurac. Poštujem njihov stav. Evo nekoliko rečenica u osobnu “obranu”. Moj blog nije sponzoriran, on je samo moj . Svi koji misle da sam tajna kolumnistica Glasa Koncila, jako su se zajebali. Želim reći, kad nešto ili nekoga pošaljem u kurac, nisam u sukobu interesa nego u sukobu sa svijetom i samom sobom.” Poglavlje – Čemu služi život? “Znam što se od mene očekuje pred moj šezdeset i šesti rođendan. U društvu se moram diskretno smiješiti i svima pokazivati plastične zube. Nonice su topla ljudska bića. Nemam plastične zube. ne smiješim se gotovo nikad. Ili urlam od smijeha, rijetko, ili mrko gladam u ljude i ekrane, najčešće.” Na linku možete čitati blog – Vedrana Rudan, a ovdje pogledajte koje naslove još imamo u ponudi. Tvrdi uvez ovog naslova pronađite ovdje.

Želite li pročitati knjigu?Zašto psujem u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Rudan, Vedrana. Čitati Zašto psujem Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE