Damoklova mračna komora

Damoklova mračna komora - Hermans, W.F. | Caritasspiritistcenter.org

...oklova mracna komora" nizozemskog klasika W ... Hermans - Temná komora Damoklova | Aukro ... . F. Hermansa jedan je od najboljih romana o II. svjetskom ratu i autorovo prvo djelo prevedeno na hrvatski jezik. Smještena u okupiranu Nizozemsku... Damoklova mračna komora book. Read 368 reviews from the world's largest community for readers. Smještena u okupiranu Nizozemsku, ovo je priča o trgovcu H... „Damoklova mračna komora" nizozemskog klasika W. F. Hermansa jedan je od najboljih romana ... DAMOKLOVA MRAČNA KOMORA - Menart ... . F. Hermansa jedan je od najboljih romana o II. svjetskom ratu ...

INFORMACIJA

AUTOR
Hermans, W.F.
DIMENZIJA
6,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Damoklova mračna komora.pdf

OPIS

Damoklova mračna komora nizozemskog klasika W. F. Hermansa jedan je od najboljih i najintrigantnijih romana o Drugom svjetskom ratu i autorovo prvo djelo prevedeno na hrvatski jezik. Smještena u okupiranu Nizozemsku, ovo je priča o trgovcu Henriju Osewoudtu, čovjeku “koji ne čini ništa, ne želi ništa, sve je prepustio slučaju”. Sve dok misteriozni Dorbeck ne uđe u njegovu radnju i ne dodijeli mu zadatke protiv Nijemaca, koji s vremenom uključuju i ubojstva. Dorbeck nevjerojatno sliči Osewoudtu, ali je i njegova suprotnost: tamnokos i prodoran za razliku od ćosavog i povučenog Henrija. Na kraju rata Saveznici uhite Osewoudta, a on ne može dokazati da je radio za pokret otpora ni da Dorbeck postoji. Je li Osewoudt heroj, izdajica ili psihopat vođen zabludama? Priča o Osewoudtovim sudbonosnim lutanjima kroz „sadistički svemir“ (naslov Hermansove zbirke eseja) višeznačna je i ponekad na granici realnog, a opet, egzaktna i uvjerljiva: mreže ulica i tramvaja, opisi interijera, ozračje u Nizozemskoj u doba rata… U njoj nema suvišnih riječi; rečenice su jezgrovite, stil jednostavan. To je hladan i mračan, zabavan, groteskan, zamršen i pomaknut roman. Sve istodobno. On je i furiozan ratni triler i literarno remek-djelo, nepredvidljivo i izazovno, koje nas suočava s pitanjima što je smisleno, što moralno, što dobro, a što zlo. Iz romana iščitavamo: naši svjetovi i interpretacije života stalno se sudaraju, a konačni odgovori samo su dvosjekli Damoklov mač.

Želite li pročitati knjigu?Damoklova mračna komora u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hermans, W.F.. Čitati Damoklova mračna komora Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE