Božje je ime Milosrđe

Božje je ime Milosrđe - Papa Franjo | Caritasspiritistcenter.org

...a ekipa Božanstvene komedije pozvana je da urbi et orbi predstavi papinu knjigu "Božje je ime milosrđe" ... BOŽJE IME MILOSRĐE | Večernji.hr ... . Prilog Vam približava svečanu atmosferu... Milosrđe je prvi Božji atribut. Ono je Božje ime. Nema situacija iz kojih ne možemo izići, nismo osuđeni utopiti se u živomu pijesku. A kršćane koji se svrstavaju među "pravednike" podsjeća: "I papa je čovjek kojemu je potrebno Božje milosrđe." Božje je ime Milosrđe objavljuje se uz veliku svjetsku... Božje IME je milosrđe. Razgovor s Andreom ... (FOTO) Predstavljena knjiga pape Franje 'Božje je ime Milosrđe... ... ." Božje je ime Milosrđe objavljuje se uz veliku svjetsku... Božje IME je milosrđe. Razgovor s Andreom Torniellijem. Nisam planirao tu knjigu kupiti za sebe. ''crkva nije na svijetu da osuđuje, nego da. Omogući susret s onom dubokom ljubavlju koja je. Božje milosrđe. Božje milosrđe ili Božansko milosrđe pobožnost je Isusu Kristu povezana s Isusovim uka...

INFORMACIJA

AUTOR
Papa Franjo
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Božje je ime Milosrđe.pdf

OPIS

Milosr­đe je prvi Božji atribut. Ono je Božje ime. Nema situacija iz kojih ne možemo izići, nismo osuđ­eni utopiti se u živomu pijesku. Papa Franjo se jednostavnim i izravnim riječima obraća svakomu muškarcu i svakoj ženi na planetu te uspostavlja povjerljiv osobni dijalog. U središtu je tema koja mu je najviše na srcu – milosrđ­e – oduvijek glavni temelj njegova svjedočenja, a sada i njegova pontifikata. Sa svake stranice izbija želja da dopre do svih duša – unutar i izvan Crkve – koje traže smisao života, put mira i pomirenja, lijek za tjelesne i duhovne rane. Na prvomu mjestu da dopre do onoga dijela nespokojnoga i ranjenoga čovječanstva koji traži da ga se prihvati, a ne da ga se odbacuje: do siromaha i marginaliziranih, zatvorenika i prostitutki, ali i do dezorijentiranih i onih koji su daleko od vjere, do homoseksualaca i rastavljenih. U razgovoru s vatikanistom Andreom Torniellijem – preko uspomena iz mladosti i dirljivih zgoda iz svojega iskustva pastira – Papa iznosi razloge za izvanrednu Svetu godinu, koju je silno želio. Ostajući svjestan etičkih i teoloških pitanja koja izranjaju on ističe da Crkva ne smije nikome zatvoriti vrata; naprotiv, zadaća joj je utjecati na savjesti kako bi otvorila pukotine za prihvaćanje odgovornosti i za udaljavanje od učinjenoga zla. U iskrenu razgovoru papa Franjo ne izbjegava ni suočavanje s bitnim pitanjem odnosa između milosrđ­a, pravde i korupcije. A kršćane koji se svrstavaju me­đu “pravednike” podsjeća: “I papa je čovjek kojemu je potrebno Božje milosrđ­e.” Božje je ime Milosrđe objavljuje se uz veliku svjetsku promociju istodobno u 86 zemalja.

Želite li pročitati knjigu?Božje je ime Milosrđe u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Papa Franjo. Čitati Božje je ime Milosrđe Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE