50 izuma koji su promijenili povijest

50 izuma koji su promijenili povijest - Chaline, Eric | Caritasspiritistcenter.org

...egled legendarnih izuma koji su promijenili tijek povijesti ne vraća se unatrag do izuma sjekire ili kotača, nego počinje s godinom 1801 ... Deset izuma koji su mogli promijeniti svijet ... ., od prve uspješne primjene automatizacije u tkanju, koje je do tada bilo isključivo područje vještih majstora zanata. II►50 izuma koji su promijenili povijest Eric Chaline Knjiga je nova ali je oštećen kornji rub korica što je. Ovaj pregled legendarnih izuma koji su promijenili tijek povijesti ne vraća se unatrag do izuma sjekire ili kotača, nego počinje s godinom 1801., od prve uspješne primjene automatizacije u tkanju, koje je do tada bilo isključivo područje vještih majstora zanata. Top 20 izuma ko ... 50 Izuma koji su promijenili povijest - Auto entuzijasta... ... ., od prve uspješne primjene automatizacije u tkanju, koje je do tada bilo isključivo područje vještih majstora zanata. Top 20 izuma koji su 'stvorili' svijet kakav poznaje...

INFORMACIJA

AUTOR
Chaline, Eric
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
50 izuma koji su promijenili povijest.pdf

OPIS

Knjiga 50 izuma koji su promijenili povijest ocrtava razvoj ljudske civilizacije s pomoću strojeva koje je stvorio čovjek. Izumi u njoj opisani su u svom povijesnom i tehnološkom kontekstu od parnog stroja u prvoj industrijskoj revoluciji pa sve do proizvoda koji su revolucionirali načine komunikacije. Zahvaljujući njima, pomicale su se granice u svim segmentima ljudskog života i mijenjao način života kroz povijest. Ovaj pregled legendarnih izuma koji su promijenili tijek povijesti ne vraća se unatrag do izuma sjekire ili kotača, nego počinje s godinom 1801., od prve uspješne primjene automatizacije u tkanju, koje je do tada bilo isključivo područje vještih majstora zanata. Od toga vremena nadalje, za opću dobrobit, ili na štetu mnogih koji su tada bili neposredno ugroženi, strojevi su nastavili svoj nemilosrdni napredak u svim područjima ljudskoga života i kulture. U posljednja je dva stoljeća iznimno velik napredak postignut na području znanosti i tehnologije. Od prvog Fordovog automobila do prvog IBM-ovog PC računala mehaničke su naprave utjecale na kulturu i promijenile način života. U novije doba njihova se primjena proširila i izvan našeg planeta, sve do najudaljenijih svemirskih prostranstava. Tehnologija se nastavlja razvijati, pa nam strojevi nude sve potpuniji uvid u svemir i naše mjesto u njemu. Odnos čovječanstva i strojeva oduvijek je bio složen, a često i proturječan. Razvoj svake nove tehnologije donosio je nepredvidive promjene u društvu, politici, gospodarstvu i prirodnom okolišu, a one su, pokatkad u samo nekoliko godina, prekidale način života koji je trajao stoljećima. Ljudi vole vjerovati da su im strojevi sluge, ali, kako ćete vidjeti iz ovoga pregleda legendarnih strojeva iz prošlih dvaju stoljeća, oni su često bili pravi gospodari koji su prekrajali ljudske živote, sredstva za život i načine življenja.

Želite li pročitati knjigu?50 izuma koji su promijenili povijest u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Chaline, Eric. Čitati 50 izuma koji su promijenili povijest Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE