Humanae Vitae za sva vremena

Humanae Vitae za sva vremena

...ornik radova s Međunarodnoga kongresa „Humanae vitae za sva vremena - ljudska spolnosti življena u velikodušnosti i razboritosti", koji su organizirali Ured „Humanae vitae" izazivala je tijekom proteklih desetljeća različite reakcije, od najpozitivnijih do najnegativnijih ... Za Sva Vremena ... ... Prije 44 godine objavljena enciklika Humanae vitae ... ornik radova s Međunarodnoga kongresa „Humanae vitae za sva vremena - ljudska spolnosti življena u velikodušnosti i razboritosti", koji su organizirali Ured „Humanae vitae" izazivala je tijekom proteklih desetljeća različite reakcije, od najpozitivnijih do najnegativnijih. Oporbi je bilo i unutar same... Ovaj Zbornik radova s Međunarodnoga kongresa "Humanae vitae za sva vremena - ljudska spolnosti življena u v...

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Humanae Vitae za sva vremena.pdf

OPIS

Ovaj Zbornik radova s Međunarodnoga kongresa „Humanae vitae za sva vremena – ljudska spolnosti življena u velikodušnosti i razboritosti“, koji su organizirali Ured HBK za obitelj i Zadarska nadbiskupija te stručna katolička društva zdravstvenih djelatnika, koji se održao od 28. do 30 studenoga 2008. godine u Zadru sadrži sva stručna izlaganja na tome skupu, uključujući i prijevode na hrvatskih jezik onih predavanja koja su održana na stranim jezicima. Enciklika Pavla VI. „Humanae vitae“ izazivala je tijekom proteklih desetljeća različite reakcije, od najpozitivnijih do najnegativnijih. Oporbi je bilo i unutar same Katoličke crkve. Međunarodni simpozij održan u Zadru, s distancom baca novo svjetlo na tu encikliku. „Razvoj i širenje metoda prirodnog planiranja obitelji jamči mnoge dobre plodove kako one preventivnog, tako i one terapijskog karaktera koji će se očitovati u konkretnim pokazateljima poput smanjenja broja razvoda braka, smanjenja stope pobola od spolno prenosivih bolesti, smanjena stope maloljetničkih trudnoća, smanjenja stope neplodnosti i povećanja nataliteta“, navodi u uvodnoj riječi urednik ovoga Zbornika Petar-Krešimir Hodižić. 

Želite li pročitati knjigu?Humanae Vitae za sva vremena u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor . Čitati Humanae Vitae za sva vremena Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE