Kako reći neželjenu vijest

Kako reći neželjenu vijest - Grubić, Marina: Ljubešić, Marta: Filipović-Grčić, Boris | Caritasspiritistcenter.org

...ći neželjenu vijest. Komunikacija zdravstvenih djelatnika i ostalih stručnjaka s roditeljima teško bolesne djece i djece s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju ... Oralne manifestacije zaraznih bolesti djece | Semantic Scholar ... . U uvodnom dijelu udžbenika navedene su teoretska i praktična osnova, odnosno razlozi za pisanje ovog priručnika. Kako reći lošu vijest roditeljima? • Izbjegavati priopćenje takve informacije putem telefona • Izbjegavati davanje takvih informacija roditelju dok je sam, poželjna je podrška onih koji su došli s njim • Držati ili dodirivati dijete s naglašenom pažnjom • Razumjeti primarnu odgovornost roditelja za dijete. Naslov K ... Kako reći neželjenu vijest - CROSBI ... . Naslov K...

INFORMACIJA

AUTOR
Grubić, Marina: Ljubešić, Marta: Filipović-Grčić, Boris
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako reći neželjenu vijest.pdf

OPIS

Komunikacija zdravstvenih djelatnika i ostalih stručnjaka s roditeljima teško bolesne djece i djece s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju U uvodnom dijelu udžbenika navedene su teoretska i praktična osnova, odnosno razlozi za pisanje ovog priručnika. Sadržaj i koncept ovog nastavnog teksta pokrivaju različite aspekte komunikacije u zdravstvu, primarno u pedijatriji, s naglaskom na komunikaciji s roditeljima bolesne djece. Prikazani su opći etički principi u medicini i teoretske osnove interpersonalne komunikacije u zdravstvu, zatim specifičnosti komunikacije u pedijatriji, a na kraju se nalazi prikaz rezultata istraživanja komunikacije zdravstvenih djelatnika s roditeljima djece s teškoćama u razvoju i osobna iskustva roditelja. Priručnik je prikladan za korištenje u nastavi predmeta koji pokrivaju područje komunikacije u pedijatriji, pa i širem kontekstu komunikacije u medicini. Uz teoretski utemeljene postavke i rezultate recentnih istraživanja iz područja komunikacije sadrži brojne smjernice i preporuke koje ga čine korisnim za liječničku praksu. Dodatna vrijednost ovog priručnika nalazi se u činjenici da potiče holistički pristup u medicini, pozicioniranjem bolesnog djeteta u različite kontekste: etički, obiteljski, pravni i kontekst šire socijalne zajednice, pri čemu se naglašava razvojna perspektiva – od priopćenja loše vijesti do prilagodbe bolesnog djeteta na život s teškoćama. Ovaj je priručnik koristan izvor informacija studentima medicine, ali i svim zdravstvenim djelatnicima, kao i ostalim stručnjacima koji su u kontaktu s roditeljima zdravstveno ili razvojno ugrožene djece, te im može pomoći unaprijediti komunikacijske vještine koje su preduvjet pružanja kvalitetne medicinske skrbi.

Želite li pročitati knjigu?Kako reći neželjenu vijest u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Grubić, Marina: Ljubešić, Marta: Filipović-Grčić, Boris. Čitati Kako reći neželjenu vijest Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE