Liječničke pogreške

Liječničke pogreške - Jukić, Marko | Caritasspiritistcenter.org

...ske pogreške odnose se na profesionalnu nebrigu, a moramo biti svjesni da se takve stvari stalno dešavaju ... DOSSIER: LIJEČNIČKE POGREŠKE: Žrtve ovijene zavjerom šutnje ... . Posljedice su srećom zanemarive no postoje i slučajevi kada su pogreške dovele do ozbiljne štete pa čak i smrti. Stoga pogledajte listu najvećih liječničkih pogrešaka AskMena. Liječnik koji zbog liječničke pogreške ne dijagnosticira tešku bolest za koju je u tom trenutku prema službenim statistikama postojala 80‐postotna vjerojatnost za preživljavanje uzrokuje naknadivu štetu ako je ta liječnička pogreška završila smrću pacijenta. Knjiga: Liječničke pogreške - osnovana sumnja, donosi istinitu priču jednog liječnika koji je 16 god ... liječničke pogreške - Ostala pravna pitanja - Legalis - pravni portal ... . Knjiga: Liječničke pogreške - osnovana sumnja, donosi istinitu priču jednog liječnika koji je 16 godina dokazivao nevinost i ostao „normalan". Pod „normalan" se misli da je tijekom godina progona liječnik nastavio ...

INFORMACIJA

AUTOR
Jukić, Marko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Liječničke pogreške.pdf

OPIS

Ova knjiga donosi istinitu priču jednog liječnika koji je 16 godina dokazivao nevinost i ostao „normalan“. Pod „normalan“ se misli da je tijekom godina progona liječnik nastavio raditi posao anesteziologa u neprimjerenim uvjetima rada, nastavio posao koji je sam po sebi rizičan i pored toga napredovao u struci. U knjizi je prikazana kronologija događaja, prikazan je način rada tužiteljstva i suda s ciljem da se loša sudska praksa promijeni. Zapisnici i dokumenti iz spisa djelomično su citirani da bi se pokazala tehnologija istrage, suđenja. Knjiga je namijenjena liječnicima, odvjetnicima, tužiteljima i sudcima. Liječnici mogu vidjeti što ih čeka na sudu. Pravnici (odvjetnici, tužitelji i sudci) mogu vidjeti kako izgleda jedan konkretan sudsko-medicinski slučaj. Bilo bi dobro kad bi svi (liječnici, odvjetnici, sudci, novinari) procijenili slučaj s ciljem da se poboljšaju uvjeti rada liječnika, promijeni sudska praksa i način izvještavanja o incidentima u zdravstvu.

Želite li pročitati knjigu?Liječničke pogreške u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Jukić, Marko. Čitati Liječničke pogreške Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE