Naš posebni izvjestitelj

Naš posebni izvjestitelj - Lazarescu, Florin | Caritasspiritistcenter.org

...Naš posebni izvjestitelj (Our Special Envoy) ... Knjiga Ulfkottea kako tajne službe upravljaju medijima je nestala iz... ... ... Naš posebni izvjestitelj by Florin Lăzărescu ... Naš posebni izvjestitelj (Our Special Envoy). Autori Frana, Luca-Ioan ; Olujić, Ivana. Sažetak Prijevod romana "Naš posebni izvjestitelj" Florina Lăzărescua (s rumunjskog na hrvatski). Naš posebni izvjestitelj neobična je, iz gotovo djetinje perspektive ispripovijedana priča o „naivcima" koji kao da s kruške padaju u ...

INFORMACIJA

AUTOR
Lazarescu, Florin
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Naš posebni izvjestitelj.pdf

OPIS

Florin Lăzărescu, jedan on najpoznatijih i najzanimljivijih mlađih rumunjskih pisaca, širom svijeta prepoznat i kao scenarist nagrađivanih filmova „novoga rumunjskog vala“, konačno se, svojim drugim romanom, dostojno predstavlja i domaćoj publici. Naš posebni izvjestitelj neobična je, iz gotovo djetinje perspektive ispripovijedana priča o „naivcima“ koji kao da s kruške padaju u suvremeni svijet – tranzicijsku Rumunjsku na čijoj se svakodnevici ogledaju sav jad i bijeda nasilnog „skoka u demokraciju“. Spomenuti naivci, međutim, u svoj toj gunguli daleko najbolje prolaze; oni su, možda i intuitivno, prvi spoznali kako se bezbolno nositi s bizarnostima sistema: praveći se da ga do kraja ne razumiju. Groteskna plejada likova, poput islamskog fundamentalista koji teroristički povlači kočnice za zaustavljanje vlakova, farmera koji vrebaju NLO-e, u šumskoj izolaciji odraslih novinara i umišljenih kraljevića, zapliće se u najneočekivanije situacije koje graniče s fantastičnim, a najfantastičnija stvar je da je sve to itekako stvarno. Britki humor kojim Lăzărescu kritički rešeta medije, institucije, svoje sugrađane pa i vlastiti posao pogađa točno na pravo mjesto: okrećući stranice nemoguće se ne zapitati – je li Lăzărescu inspiraciju mogao pronaći i u današnjoj Hrvatskoj?

Želite li pročitati knjigu?Naš posebni izvjestitelj u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lazarescu, Florin. Čitati Naš posebni izvjestitelj Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE