Gvidova mapa

Gvidova mapa - Vajt, Kenet | Caritasspiritistcenter.org

... mapa. Jedno evropsko hodočašće. Gvidovoj mapi iz 1119 ... Koronavírus - Mapa šírenia ... ... COVID-19 Map - Johns Hopkins Coronavirus Resource Center ... mapa. Jedno evropsko hodočašće. Gvidovoj mapi iz 1119. godine čiji je autor bio Gvido iz Pize, a na kojoj je oslikana kolorna, čudnovata i maštovita mapa sveta, a pre svega tri kontinenta... Gvidova mapa - Jedno evropsko hodočašće! Jedan od najvećih putnika današnjice, kojem je osim životne ljubavi putovanje odavno postalo. Gvidova mapa book. Read reviews...

INFORMACIJA

AUTOR
Vajt, Kenet
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Gvidova mapa.pdf

OPIS

Jedan od najvećih putnika današnjice, kojem je osim životne ljubavi putovanje odavno postalo i profesija i književni kredo, geopoetičar i „kum“ beogradskoj kući Geopoetika s početka devedesetih, napisao je novu knjigu hodočašća po evropskom kontinentu. Među opisima delova „garderobe“ ove Stare dame našlo se i nešto „odevnih predmeta“ iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske. No, tu su i skandinavski predeli, poseta Trstu, Galiciji, Parizu, Veneciji… Knjiga počinje i završava se posetom njegovoj rodnoj Škotskoj (da podsetimo, Vajt decenijama živi u francuskoj Bretanji). Svoj sopstveni gost? Da, jer cela knjiga odiše čudnovatim odmakom od samoga sebe, pa i slika koje se opisuju… kao da je reč o nekom ubrzanom putovanju, prolasku kroz već viđeno, potvrđivanju već znanog. Doduše, ako je ikome svet poznat – onda bi to trebalo da je Kenetu Vajtu. Otud je svejedno na koje vreme se odnose putešestvija po Beogradu, Puli, obodu Balkana, Jadrana ili raznih severnih mora Evrope: to su pre svega susreti s ljudima i prirodom. Čitaoci Vajtovih knjiga setiće se da je ovajredosled u većini njegovih ranijih knjiga bio, ipak, obrnut! Ideja za zajednički naslov ovim putopisima nalazi se u tzv. Gvidovoj mapi iz 1119. godine čiji je autor bio Gvido iz Pize, a na kojoj je oslikana kolorna, čudnovata i maštovita mapa sveta, a pre svega tri kontinenta: Evrope, Afrike i Azije. Karta se čuva u Kraljevskoj biblioteci Belgije u Briselu i ona je glavni inspirator ovom hodočašću: ono je em asketski šturo (čak i u jeziku) em ima svoje suštinsko, metajezgro u prevashodno i ovde nedosledno zastupljenom posebnom prostoru – na Mediteranu.

Želite li pročitati knjigu?Gvidova mapa u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vajt, Kenet. Čitati Gvidova mapa Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE