Leksikon hrvatskih književnih kritičara

Leksikon hrvatskih književnih kritičara

...sikon hrvatskih književnih kritičara (NOVO) (129) U odličnom stanju ... Leksikon hrvatskih književnika BiH od najstarijih vremena do danas/T ... . Nakladnik: AGM - Zagreb, Matica. Leksikon hrvatskih književnih kritičara (NOVO). Cijena. 80 kn ~ 11 €. Leksikon hrvatskih književnih kritičara. Mađarević/Sesar/Šklebek/Zečević. Cijena: 125,00 kn. U Leksikonu su predstavljene djelatnosti točno 101 kritičara i tako naznačen razvoj te književne vrste od njezinih početaka do danas. Leksikon hrvatskih književnih kritičara, Zagreb - Đakovo: AGM - M ... PDF Leksikon hrvata bosne I hercegovine ... . Leksikon hrvatskih književnih kritičara, Zagreb - Đakovo: AGM - Matica hrvatska Đakovo - DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, 2012 (prirucnik). CROSBI ID: 585552 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca. Leksikon portretira 101 kriticara sazimajuci tako povijest te knjizevne vrste, otkrivajuci sp...

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon hrvatskih književnih kritičara.pdf

OPIS

Voditelj projekta: Krešimir Bagić Uredile: Marina Mađarević, Tea Sesar, Biljana-Valentina Šklebek i Josipa Zečević AGM – Zagreb, Matica hrvatska Đakovo i DHK Ogranak slavonsko-baranjski-srijemski – Đakovo, 2012. Leksikon hrvatskih književnih kritičara nastao je kao seminarski rad studenata četvrte i pete godine kroatistike na kolegiju profesora Krešimira Bagića: Od čitanja do interpretacije. Seminar je počeo u ožujku ove, 2012. godine, a u njegovu rezultatu – izradi Leksikona sudjelovalo je 23 studenata, od kojih je četvero radilo na izdanju i kao urednici, priređivači abecedarija. Danas kad je zbog stanja u nakladništvu tiskanje knjige kritika takoreći uzaludan pokušaj, veseli činjenica da je studentima uspjelo istražiti i obraditi 101kritičarsko ime, koliko ih se našlo u ovom, prvom izdanju Leksikona hrvatskih književnih kritičara. Vrlo često u leksikonu se nalaze imena autora koji su i sami bili pisci, ali njihov prinos u lekskonu obrađuje se tek u segmentu književne kritike. Leksikon hrvatskih književnih kritičara djelo je u nastajanju, a do sada obuhvaća pojedina kritičarska imena od sredine 19. stoljeća do naših dana. Prema riječima iz predgovora mladih urednica Leksikona riječ je o poticaju budućem sustavnijem bavljenju i istraživanju hrvatske književne kritike. Krešimir Bagić (Gradište, 1962) suvremeni je hrvatski književnik i šef Katedre za stilistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U mlađim danima novinar i urednik, od 1996. do 1999. lektor za hrvatski jezik na Sorboni , 2005-2009. direktor Zagrebačke slavističke škole. Objavio je osam zbirki poezije (dobitnik je pjesničkih nagrada Goran za mlade pjesnike i Dobriša Cesarić), pet znanstveno-esejističkih i kritičkih knjiga (za knjigu Brisani prostor dobio nagradu Julije Benešić) te uredio nekoliko panorama, antologija i pregleda suvremene hrvatske proze. Na seminaru Od čitanja do interpretacije, što ga je sa studentima kroatistike počeo u ožujku ove godine nastala je ideja, a zatim i realizacija Leksikona hrvatskih književnih kritičara. Kao voditelj projekta uz 23 studenta autora natuknica u leksikonu, urednički posao povjerio je studenticama Marini Mađarević, Tei Sesar, Biljani-Valentini Šklebek i Josipi Zečević.

Želite li pročitati knjigu?Leksikon hrvatskih književnih kritičara u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor . Čitati Leksikon hrvatskih književnih kritičara Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE