Nagasaki

Nagasaki - Faye, Eric | Caritasspiritistcenter.org

... (Japanese: 長崎, "Long Cape") is the capital and the largest city of Nagasaki Prefecture on the island of Kyushu in Japan ... Nagasaki Travel Guide - What to do in Nagasaki City ... ... Nagasaki - Travel guide at Wikivoyage ... (Japanese: 長崎, "Long Cape") is the capital and the largest city of Nagasaki Prefecture on the island of Kyushu in Japan. It became the sole port used for trade with the Portuguese and Dutch... Город Нага...

INFORMACIJA

AUTOR
Faye, Eric
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Nagasaki.pdf

OPIS

Roman Nagasaki inspiriran je istinitim događajem. Pisac je na temelju male novinske vijesti napisao roman u kojem je iznio svoja promišljanja o starenju i starosti, o položaju žena u Japanu te Japanu općenito. Glavni lik romana, Šimura-san, živi sam u kući koja gleda na zaljev i brodogradilište Nagasakija. Šimura-san običan je čovjek koji svakoga jutra odlazi na posao u gradsku meteorološku postaju. Na poslu objeduje sam i rano se vraća u svoj dom u kojem vlada red i odmjerenost. Jednoga dana Šimura-san donosi naizgled čudnu odluku, odlučuje da će početi pedantno popisivati količinu namirnica u svojim kuhinjskim ormarićima i provjeravati nivo pića u bocama u hladnjaku. Nakon nekog vremena, Šimura-san otkrije uljeza u svom domu. Uljez je žena, žena koja je uživala u njegovu domu trudeći se ne uzurpirati njegovu samoću i njegov red i ostati neprimjetna i jednako usamljena kao što je i on… Éric Faye (r. 1963),francuski pisac i novinar agencije Reuters, autor je dvadesetak zapaženih knjiga, romana, pripovjedaka i eseja, dobitnik mnogobrojnih književnih nagrada.Za zbirku pripovjesti Je suis le gardien du phare (1998), dobio je nagradu Deux Magots, a za roman Croisiere en mer des pluies (1999) nagradu UNESCO-a Françoise Gallimard. Veliki uspjeh kod kritike i čitalačke publike naišli su i njegovi romani Les cendres de mon avenir (2002)i Mes trains de nuit (2005). Napisao je i više eseja o Ismailu Kadareu, svjetski poznatom albanskom književniku. Za roman Nagasaki dobio je krajem listopada 2010. Veliku nagradu za roman Francuske akademije.

Želite li pročitati knjigu?Nagasaki u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Faye, Eric. Čitati Nagasaki Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE