Crvenkapica

Crvenkapica - Grimm,Jakob i Wilhelm | Caritasspiritistcenter.org

...ica je poznata bajka za mlađu djecu. To je priča o maloj djevojčici i vuku ... Crvenkapica original priča, Braća Grimm | Bajke.hr ... . Bajka dolazi iz folklora i tada je bila ispričana na usmeni način, a puno kasnije priča je bila napisana, a napisana je kasnih 1600-tih godina. Najpoznatiju verziju napisala su braća Grimm u 19. stoljeću.. Priča. Braća Grimm su u 19. stoljeću napisali najpoznatiju inačicu bajke. Crvenkapica (kolač sa višnjama) dana1111. Crvenkapica by Lenti. Ford137. VIŠNJEVE KOCKE. Mateja-Crvena dama s rumom ... Crvenkapica - Coolinarika ... . Crvenkapica by Lenti. Ford137. VIŠNJEVE KOCKE. Mateja-Crvena dama s rumom čeka gladnog vuka. kristina1. Crvenkapica. kristina1. Crvenkapica i Kraljevski jogurt kolač ... Crvenkapica. Crvenkapica zatim nakupi kamenje u dvorištu, kojim zajedno napune vukov trbuh i zašiju ga. Kada se vuk naspavao, digne se iz kreveta i osjeti strašnu žeð pa odvuèe svoj teški trbuh do bunara da se napije. Ali kad se nagnuo iznad njega, kamenje u trbuhu ga povuèe prek o ruba i on se utopi u bunaru. Bila jednom jedna djevojčica koja je nosila crvenu ka...

INFORMACIJA

AUTOR
Grimm,Jakob i Wilhelm
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Crvenkapica.pdf

OPIS

Priča Crvenkapica, iznikla iz pera braće Grimm prije dva stoljeća, i danas je jedna od prvih koje pričamo djeci i unucima, želeći ih pripremiti da što sigurnije iz svoga nevinog dječjeg svijeta zakorače u svijet odraslih. Tomislav Torjanac, višestruko nagrađivan ilustrator, u svome je jedinstvenom stilu ovu klasičnu priču udružio s osebujnim ilustracijama i pomaknuo je u nama vrlo blisko okruženje i vrijeme. Modernim je Crvenkapicama kroz šalu, ali i zbilju, ukazao na to da ih i danas vrebaju vukovi – doduše, nešto drukčijeg izgleda i naizgled simpatičniji od starih šumskih grabežljivaca, ali ništa manje opasni. Moderni su vukovi promijenili dlaku, ali ne i ćud – i dalje su vješti “prodavači magle” malenim Crvenkapicama (a i njihovim bakama), čime ova priča potvrđuje svoju bezvremensku važnost i kvalitetu te zaslužuje mjesto na polici svih djevojčica, ali i dječaka. Ukratko, Torjančeve nezaboravne interpretacije Antuntuna i Grge Čvarka, u Crvenkapici su dobile dugo i nestrpljivo očekivanu prijateljicu.

Želite li pročitati knjigu?Crvenkapica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Grimm,Jakob i Wilhelm. Čitati Crvenkapica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE