Sjeme zla

Sjeme zla - Bilandžić, Mirko | Caritasspiritistcenter.org

... zla" sjajna je karakterna studija i ingeniozan psihološki prikaz pripadnika IRA-e, mladića koji od prvog dana života poznaje samo nasilje ... Sjeme Zla: Uvod U Studije Terorizma ... . Brad Pitt besprijekorno je prikazao izmučenog Francisa McGuirea, a Harrison Ford ostvario je još jednu ulogu moralno nedodirljive osobe. Sjeme zla je djelo autora Mirko Bilandžić, nakladnika Plejada. Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. [email protected] +385 (0)1 4883 544. Besplatna dostava za narudžbe iznad 300 kn; Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Sjeme zla autora Biland ... Nova knjiga - "Sjeme zla" Mirka Bilandžića - Vojna ... ... .hr +385 (0)1 4883 544. Besplatna dostava za narudžbe iznad 300 kn; Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Sjeme zla autora Bilandžić, Mirko. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Sjeme zla. Nesretni balkanski prostori su plodno područje i mogli bi biti žitnica Evrope Tu niče svako sjeme koje se posije. A naročito sjeme zla. U to se možemo uvjeriti svakoga dana. Dvadeset...

INFORMACIJA

AUTOR
Bilandžić, Mirko
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sjeme zla.pdf

OPIS

Elementi sociologije terorizmaAutor se tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti na profesionalno-praktičnoj i znanstveno-strućnoj razini bavi 15-ak godina. U središtu je njegova znanstvenog interesa pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa, pa čak i eskalira, terorizam te zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti. Dolazi do spoznaje da su nacionalne i međunarodne organizacije usmjerene isključivo na sprječavanje izvođenja budućih terorističkih akcija, a ne na otklanjanje i iskorjenjivanje uzroka terorizma. Knjiga donosi i deset studija slučajeva u kojima se, jedinstveno u nas, obrađuju najveće terorističke organizacije u svijetu danas. Autor je sasvim u pravu kada ističe da je terorizam jedan od najvećih sigurnosnih fenomena suvremenog doba. Posebno se to odnosi na SAD za koje je terorizam opasan sigurnosni izazov, možda i veći nego je što bio SSSR u doba hladnog rata. Argument koji to uvjerljivo dokazuje jest da se terorizam pokazao kao vrlo vitalna kategorija, kao pojava koja ne pokazuje nikakove intencije da se uruši pod vlastitom težinom kao što je to bio slučaj s bivšim SSSR-om. PROF. DR. SC. OZREN ŽUNEC, RED. PROF. Djelo M. Bilandžića u našoj je sredini, prije svega sociološkoj i politološkoj, rijedak primjer temeljita znanstvenog suočavanja s izvorištima, oblicima i konzekvencijama terorističkih ideologija i praksa. Autor je izložio i objasnio, uz impozantnu količinu korištene literature i raznih relevantnih izvora, sve ono bitno o terorizmu što trebaju znati ne samo znanstveno obrazovani čitatelji nego zainteresirano čitateljstvo uopće. ĐR. SC RADE KALANJ, RED. PROF. Autor je pokazao zavidno poznavanje problematike terorizma i nacionalne sigurnosti, a hvale je vrijedan njegov pokušaj teorijskog osmišljavanja i sistematizacije obilja činjeničnog znanja o terorizmu i terorističkim organizacijama. Knjiga je teorijski i metodološki dobro utemeljena, znanstveno i praktično relevantna, a autor je poštovao visoke akademske standarde. D.Sc. DAVORKA MATIĆ, IZV. PROF.

Želite li pročitati knjigu?Sjeme zla u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bilandžić, Mirko. Čitati Sjeme zla Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE