Osveta

Osveta - Kvesić, Pero | Caritasspiritistcenter.org

... svjesno činjenje štete drugom pojedincu ili skupini kojim se pokušava uzvratiti nanesena bol, uvreda ili gubitak,štetni čin - (stvarni ili percipirani) - za koji se smatra odgovornim taj isti pojedinac ili skupina ... Osveta - Turska serija - Navidiku.rs ... .Osoba koja vrši osvetu (osvetnik ili osvetnici) su u tome prije svega motivirani vlastitim shvaćanjem pravde, odnosno osjećajem bijesa i tuge izazvane djelom koje ... Osveta je svjesno činjenje štete drugom pojedincu ili grupi koje se javlja kao odgovor na štetni čin - stvarni ili percipirani - za koji se smatra odgovornim taj isti pojedinac ili grupa. Osoba koja vrši osvetu, odnosno osvetnik ili osvetnici, su u tome prije svega motivirani vlastitim shvaćanjem pravde, odnosno osjećajem bijesa i tuge izazvane djelom koje nastoje osvetiti, a za koje ... Osveta je u ... "osveta" - význam slova - Slovnik.sk ... . Osoba koja vrši osvetu, odnosno osvetnik ili osvetnici, su u tome prije svega motivirani vlastitim shvaćanjem pravde, odnosno osjećajem bijesa i tuge izazvane djelom koje nastoje osvetiti, a za koje ... Osveta je uvijek uživanje sitne i slabe duše. Onaj tko ne može zaboraviti, r...

INFORMACIJA

AUTOR
Kvesić, Pero
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Osveta.pdf

OPIS

Zbirka kratkih književnih pripovijedaka Pere Kvesića. Vrijeme u kojem je Kvesić pisao i objavljivao u Startu i drugim publikacijama odavno ne postoji, Zagreb je izgrađen, proširen, mjesta su preimenovana. Asfalt je ostao bitan samo onima koji su ga dugo željeli kao krajnji cilj – novi su ljudi već u drugom prostoru a i sam Kvesić jedan od prvoboraca internetske kulture/civilizacije u nas, među književnicima prvi. Ponovo objavljivanje knjige Osveta stoga nije pothvat koji proizlazi iz elegičnih i nostalgičnih pobuda. Prije bi se reklo da je u pitanju provjera vitalnosti Kvesićevih priča. Prvi pravi urbani zagrebački pisac i dalje je vitalan i duhovit, i dalje govori o srži Zagreba i urbanog života kao da se sveti protoku vremena.

Želite li pročitati knjigu?Osveta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kvesić, Pero. Čitati Osveta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE