Neverbalna komunikacija u ljudskoj interakciji

Neverbalna komunikacija u ljudskoj interakciji - Knapp | Caritasspiritistcenter.org

...lna komunikacija u ljudskoj interakciji Judith A ... Neverbalna komunikacija u ljudskoj interakciji - Judith A ... ... . Hall, Mark L. Knapp. Format: 17,5 x 24,5; Uvez: Tvrdi uvez; Opseg: 482 str. ISBN: 978-953-191-390-4 Vodeći računa o tim, općim stajalištima, drugi, treći i četvrti dio vode čitatelja kroz neverbalne elemente koji su dio svake interakcije: okolinu u kojoj se interakcija odigrava, fizičke značajke samih sudionika u interakciji i njihovo ponašanje (geste, dodire, izraze lica, usmjeravanje pogleda i glasovne zvukove). Vodeći računa o tim, općim stajalištima, d ... Neverbalna Komunikacija U Ljudskoj Interakciji ... ... . Vodeći računa o tim, općim stajalištima, drugi, treći i četvrti dio vode čitatelja kroz neverbalne elemente koji su dio svake interakcije: okolinu u kojoj se interakcija odigrava, fizičke značajke samih sudionika u interakciji i njihovo ponašanje (geste, dodire, izraze lica, usmjeravanje pogleda i glasovne zvukove). Vodeći računa o tim općim stajalištima, drugi...

INFORMACIJA

AUTOR
Knapp
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Neverbalna komunikacija u ljudskoj interakciji.pdf

OPIS

Knjiga je podijeljena u pet dijelova. Prvi dio upoznaje čitatelja s nekim temeljnim spoznajama i pokušava odgovoriti na sljedeća pitanja: Što je neverbalna komunikacija? U kakvom su odnosu verbalna i neverbalna komunikacija? Koliko nam znanja o neverbalnoj komunikaciji koriste u svakodnevnom životu? Jesu li neki ljudi uspjeliji u neverbalnoj komunikaciji od drugih? Kako su to postigli? Vodeći računa o tim, općim stajalištima, drugi, treći i četvrti dio vode čitatelja kroz neverbalne elemente koji su dio svake interakcije: okolinu u kojoj se interakcija odigrava, fizičke značajke samih sudionika u interakciji i njihovo ponašanje (geste, dodire, izraze lica, usmjeravanje pogleda i glasovne zvukove). Peti dio donosi završno poglavlje koje se usredotočuje na to kako se ovi pojedini dijelovi interakcije kombiniraju onda kad nastojimo ostvariti neke sasvim uobičajene ciljeve u svakodnevnom životu – na primjer, pokazati tko smo, izraziti bliskost i udaljenost, te različite stupnjeve statusa i/ili moći, obmanuti druge te uspješno regulirati tijek same konverzacije. U knjizi više puta upozoravamo na to da će svi koji sudjeluju u interakciji vjerojatno imati neki utjecaj na ponašanje koje manifestira jedna osoba – iako u istraživanjima čiji pregled ovdje dajemo takvo stajalište nije uvijek adekvatno zastupljeno. Iz sadržaja Prvi dio: Uvod u proučavanje neverbalne komunikacije: Neverbalna komunikacija: osnovne perspektive; Korijeni neverbalnog ponašanja; Sposobnost primanja i odašiljanja neverbalnih signala; Drugi dio: Komunikacijska okolina: Utjecaj okoline na ljudsku komunikaciju; Učinci teritorija i osobnoga prostora na komunikaciju u ljudi; Treći Dio: Osobe koje komuniciraju: Efekti fizičkih karakteristika na komunikaciju kod ljudi; Četvrti dio: Ponašanje osoba koje komuniciraju: Učinak gesti i držanja tijela na ljudsku komunikaciju; Učinak dodira na ljudsku komunikaciju; Učinak lica na ljudsku komunikaciju; Učinak kontakta očima na ljudsku komunikaciju; Učinak vokalnih znakova koji prate izgovorene riječi; Peti dio: Priopćivanje važnih poruka: Povezivanje svega: multisignalne poruke.

Želite li pročitati knjigu?Neverbalna komunikacija u ljudskoj interakciji u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Knapp. Čitati Neverbalna komunikacija u ljudskoj interakciji Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE