Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali

Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali - Bayard, Pierre | Caritasspiritistcenter.org

...anje različitih načina na koje možemo ne pročitati neku knjigu, delikatnih situacija u kojima se nađemo kada o njoj treba govoriti te načina na koje se u takvim situacijama možemo snaći i adekvatno se postaviti pokazuje da je, suprotno općeprihvaćenom mišljenju ... Kako da govorimo o knjigama koje nismo pročitali: Načini nečitanja ... ... Dakle, Bajar ne pita „Može li se govoriti o knjigama koje nismo pročitali?", već odgovara na pitanje „Kako govoriti o njima?" Njegova teza je tim ozbiljnija, jer stiže od strane uglednog Osim davanja ocene, možete da napišete komentar o knjizi koji će pored ocene biti vidljiv ostalim korisnicima. Posebnu pozornost obraća na one čitatelje koji žude za sudjelovanjem u ozbiljnim raspravama o djelima koje nikada nisu pr ... Kako da govorimo o knjigama koje nismo pročitali? | Delfi knjižare ... . Posebnu pozornost obraća na one čitatelje koji žude za sudjelovanjem u ozbiljnim raspravama o djelima koje nikada nisu pr...

INFORMACIJA

AUTOR
Bayard, Pierre
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali.pdf

OPIS

Proučavanje različitih načina na koje možemo ne pročitati neku knjigu, delikatnih situacija u kojima se nađemo kada o njoj treba govoriti te načina na koje se u takvim situacijama možemo snaći i adekvatno se postaviti pokazuje da je, suprotno općeprihvaćenom mišljenju, moguće strastveno razgovarati o knjizi koju nismo pročitali, uključujući tu i situaciju – a možda naročito takvu situaciju – u kojoj je naš sugovornik ni sam nije pročitao.Britka, duhovita, transparentna i diskurzivno nepretenciozno napisana studija koja će u svakom pogledu revidirati vaše poglede na knjigu te ponuditi intrigantnu anatomiju čitanja, recepcije i reprezentacije književnog djela i drugih tekstova – pokušati pružiti relevantne odgovore prije svega na pitanja ‘što to čitanje uopće jest?’, ‘što zapravo znači nešto (pro)čitati?’ i ‘u kojoj je mjeri to uopće moguće?’ Bayardova popularno-teorijska studija/esej prevedena je na brojne svjetske jezike i, sasvim zasluženo, generirala iznimnu kritičku i čitalačku pažnju, zaintrigiravši nepodijeljeno književne stručnjake, poznavatelje i laike.

Želite li pročitati knjigu?Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bayard, Pierre. Čitati Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE