Zadirivalište

Zadirivalište - Rajki, Igor | Caritasspiritistcenter.org

...adirivalište" je izbor iz dosad većim dijelom objavljene proze Igora Rajkija, iz različitih izvora i uglavnom rasprodanih naklada ... Deseta umjetnost - enigmatika ... ... Igor Rajki: Zadirivalište : (Nepojmljivost, za dvoje) : Izbor iz proze ... adirivalište" je izbor iz dosad većim dijelom objavljene proze Igora Rajkija, iz različitih izvora i uglavnom rasprodanih naklada. U pet ciklusa - spo jednom ishodišnom parabolom koja funkcionira... "Zadirivalište" je iz...

INFORMACIJA

AUTOR
Rajki, Igor
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Zadirivalište.pdf

OPIS

“Zadirivalište” je izbor iz dosad većim dijelom objavljene proze Igora Rajkija, iz različitih izvora i uglavnom rasprodanih naklada. U pet ciklusa – spo jednom ishodišnom parabolom koja funkcionira kao prolog te s nekoliko priča uspona, intenziviranja, kulminacije i antiklimaksa u svakom od njih –i završnom šestom segmentu kao dodatku ”s margina”, pred nama se odvija karta krajobraza specifične stvaralačke osobnosti. Samo uvjetno odredili bismo je kao zbirku fikcije, jer je unutarnji funkcionalni odnos u stalnom prepletu s odnosom autora – kroz komentare, fusnote, sentence – prema čitatelju, društvu ili, naravno, književnosti. Nadasve, “Zadirivalište” je zbirka fonetičkog obilja, pa se i ne moramo prepustiti putu kroz fabule. Kreativnim kovanicama, neologizmima, slogovno oneobičenim riječima i na mnoge druge načine autor se s velikom ozbiljnošću igra, gotovo angažirano radeći na buđenju pažnje rutiniziranog čitatelja: katalozi vjetrova i kiša, arhaizmi i rijetke riječi, inventivni i vrlo duhoviti vulgarizmi čitački su trening za sva osjetila. Ponuđena ljepota takvih riječi pred nama nije samo radi promišljanja njihova značenja niti sintaktičke interpretacije, nego doslovnosti, onog očevidnog a nevidljivog, zaboravljenog prije kulture pismenosti, neposredno vidljivog možda samo dječjem pogledu. (Iz pogovora: Vera Vujović)

Želite li pročitati knjigu?Zadirivalište u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Rajki, Igor. Čitati Zadirivalište Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE