Kraljevske mumije, besmrtnost u starom Egiptu

Kraljevske mumije, besmrtnost u starom Egiptu - Hawass, Zahi | Caritasspiritistcenter.org

...LJEVSKE MUMIJE - Besmrtnost u Starom Egiptu Knjiga je odlicno ocuvana ... CEO EGIPAT NA NOGAMA: Kraljevske mumije se... - Srbija danas ... . Tvrdi uvez, 366 stranica Saljem. KRALJEVSKE MUMIJE - Besmrtnost u Starom Egiptu. Cijena. 200 kn ~ 27 €. Ova se knjiga bavi besmrtnošću u starom Egiptu. Ima za cilj dočarati strast i odlučnost kojima su stari Egipćani reagirali na uznemirujuću i bolnu zagonetku smrti i njezine posljedice. Također, namjera joj je na najbolji mogući način pojasniti kakav je bio zagrobni život, i koje je opasnosti nosio, pažljivim... Već i površan pogled na drevne egipatske mumije pri posjetu muz ... 9789536926695: Kraljevske Mumije. Besmrtnost u Starom Egiptu. ... ... Već i površan pogled na drevne egipatske mumije pri posjetu muzeju ostavlja neizbrisiv trag u našoj mašti. Ova se knjiga bavi besmrtnošću u starom Egiptu. Ima za cilj dočarati strast i odlučnost kojima su stari Egipćani reagirali na uznemirujuću i bolnu zagonetku smrti i n...

INFORMACIJA

AUTOR
Hawass, Zahi
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kraljevske mumije, besmrtnost u starom Egiptu.pdf

OPIS

Već i površan pogled na drevne egipatske mumije pri posjetu muzeju ostavlja neizbrisiv trag u našoj mašti. Zbunjuje naša osjetila istančanom mješavinom privlačnosti i odbojnosti. Balzamirano tijelo ne samo da zbog svoje starosti predstavlja opipljivu poveznicu sadašnjosti i stoljetne prošlosti protkane tajnovitošću, već iznenada iz naše podsvijesti priziva bezvremensko shvaćanje smrti koje je duboko ukorijenjeno u nama. Iako smrt pripada nepromjenjivom poretku svemira, svatko od nas na mumificirano tijelo gleda kao na neuništivo biće koje nadilazi stoljeća. Ono je materijalni dokaz da je na određeni način moguće preživjeti, jer je, zahvaljujući balzamiranju i moćima čarobnih formula i amajlija, postiglo određen vid besmrtnosti. Ova se knjiga bavi besmrtnošću u starom Egiptu. Ima za cilj dočarati strast i odlučnost kojima su stari Egipćani reagirali na uznemirujuću i bolnu zagonetku smrti i njezine posljedice. Također, namjera joj je na najbolji mogući način pojasniti kakav je bio zagrobni život, i koje je opasnosti nosio, pažljivim istraživanjem ideja koje je razvilo svećenstvo te postupaka i pogrebnih obreda koje su balzameri obavljali na mumijama.

Želite li pročitati knjigu?Kraljevske mumije, besmrtnost u starom Egiptu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hawass, Zahi. Čitati Kraljevske mumije, besmrtnost u starom Egiptu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE