Romi u Europi

Romi u Europi - Liegeois, Jean - Pierre | Caritasspiritistcenter.org

...najveća etnička manjina u Europi. Od 10-12 milijuna Roma, koliko ih prema procjenama živi u Europi, oko 6 milijuna su građani ili stanovnici EU-a ... Romi u Europi | TEME | DW | 06.08.2021 ... ... Zive u siromastvu i umiru 20 godina ranije od prosjeka Europe - Net.hr ... najveća etnička manjina u Europi. Od 10-12 milijuna Roma, koliko ih prema procjenama živi u Europi, oko 6 milijuna su građani ili stanovnici EU-a. Mnogi su još uvijek žrtve predrasuda i socijalne... Romi u europi. 180,00 Kn. Količina. U košaricu. Autor: Jean-Pierre Liégeois. Sveobuhvatan pregled povijesti, kulture i običaja europskih Roma. U Europi živi oko osam milijuna Roma. U Europi živi oko 12 milijuna...

INFORMACIJA

AUTOR
Liegeois, Jean - Pierre
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Romi u Europi.pdf

OPIS

Sveobuhvatan pregled povijesti, kulture i običaja europskih Roma. U Europi živi oko osam milijuna Roma. Za njihov način života okolno stanovništvo najčešće nema razumijevanja. Posvuda nailaze na negativne stereotipe kojise provlače kroz stoljeća– cilj politika koje su se bavile Romima uglavnom je stremio njihovom kulturnom i fizičkom uništenju. Namjera je ove knjige pružiti bolje razumijevanje Roma opisujući bogatstvo njihove kulture i način njihova života i, paralelno s time, načine na koje ih se kroz povijest zlostavljalo. Ova knjiga, jasno i zanimljivo napisana, pruža uvid u složenu situaciju prepunu nesuglasja. Osobito će biti zanimljiva učiteljima, odgajateljima, socijalnim radnicima i svima odgovornima za pitanja Roma u sferi politike i administracije.

Želite li pročitati knjigu?Romi u Europi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Liegeois, Jean - Pierre. Čitati Romi u Europi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE