Psihologija mediji etika

Psihologija mediji etika - Plavšić | Caritasspiritistcenter.org

...i i psihologija te dva simpozija: Zatvorski sustav - mediji - psihologija i Seks, laæi i mediji ... (PDF) Prikaz skupa: PSIHOLOGIJA - MEDIJI - ETIKA ... ... Psihologija mediji etika ... i i psihologija te dva simpozija: Zatvorski sustav - mediji - psihologija i Seks, laæi i mediji. rada 2008., 15 (3), 523-524 str. intervencije, nasilje, psihologija seksualnosti, profesionalna etika Psihologija - mediji - etika: iskustva i promiljanja za bolju suradnju oznaava, da zakljuim, rezultat profesionalnog angamana oko recentne medijske prakse u Hrvatskoj kao jednog vanog drutvenog... Psihologi...

INFORMACIJA

AUTOR
Plavšić
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihologija mediji etika.pdf

OPIS

Psihologija mediji etika – Iskustva i promišljanja za bolju suradnju Knjiga Psihologija-mediji-etika rezultat je profesionalnog angažmana skupine psihologa, nekolicine novinara i drugih stručnjaka oko recentne medijske prakse u Hrvatskoj. Ta je knjiga vrijedna posljedica jednog kolektivnog pothvata koji umjesto pomodnog kukanja o komercijalizaciji u stilu Frankfurtske škole kritičke teorije, iznalazi rješenja iz svojih muka i nudi ih onima koji bi se čak i nakon objave ove zbirke usudili pravdati kako su “svih tih problema” i te kako svjesni, ali da ne znaju što i kako činiti, a čak i ako znaju – ne mogu. Ova nas zbirka podsjeća da ne smijemo zanemariti osnovnu činjenicu da smo svakodnevno izloženi raznovrsnim medijima, medijskim događajima i ljudima te da tu činjenicu ne smijemo, manjkom interesa ili znanja, podcijeniti. “Prozor u svijet može se zakloniti novinama” sugeriraju psiholozi. Budimo zato svjesni da su nam pri pogledu u svijet u rukama doista novine, a nikako prozori, koji pak, ako i omogućuju metaforu za medije, nisu i nikada neće biti jednosmjerni, već višesmjerni kanali (ne)odgovornog kolektivnog voajerizma. Dostupnost drugima putem medija hrvatski psiholozi informirano postavljaju kao društvenu temu hitne važnosti, ali i – vječnog prijepora. Na učenje, kritiku i raspravu svi su pozvani. Iz sadržaja Predgovor; Uvod: Osnovni sastojci i začini; Iz kodeksa etike psihološke i novinarske djelatnosti; Nakon gašenja konferencije, pale se ideje: Zaključena zaključcima, otvorena akcijama; Ugasi loš program i upali svoj stav!; Oči širom zatvorene: (Ne)pismeni u svijetu spektakla; Zašto je važno da djeca budu medijski pismena? Pogled iz Ureda pravobraniteljice za djecu; Krenimo, s riječi na djela Iskustvo školske psihologije u medijskom opismenjavanju i zaštiti učenika od štetnih masmedijskih sadržaja; Za sigurnije hodanje medijima: Što, kako, koliko mediji traže/žele od nas psihologa? I moramo li im baš sve to dati?; Medijska pažnja i samoubojstva; Psiholog u medijski eksponiranom slučaju; Imate poteškoća? Pišite psihologu!; Medijski nastup kao ekvilibrij između osobne autentičnosti i zastupanja psihologijskih spoznaja; Mediji kao (dobri) saveznici; S ovu i s onu stranu medija: Mediji i znanstveno istraživanje društveno osjetljivih tema; Mediji i suicid; Mediji i psihološke krizne intervencije; Zašto se zapalio? U čemu su sve hrvatski mediji pogriješili izvještavajući o tragediji jednog dječaka i kako je to trebalo raditi; Tko je za što odgovoran? Raspodjela odgovornosti za objavljeno i učinak objavljenog; Novi mediji – rastuće nepoznato: Tranzicija “koncept-tehnologija” i editor-free mediji.

Želite li pročitati knjigu?Psihologija mediji etika u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Plavšić. Čitati Psihologija mediji etika Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE