Jestiva povijest čovječanstva

Jestiva povijest čovječanstva - Standage, Tom | Caritasspiritistcenter.org

...povijest čovječanstva. Tamo gdje naviknuti i užurbani um bez puno umovanja blaguje i opskrbljuje se - u kuhinji, za stolom, na policama trgovina - Standage bocka istražujući i servira priču ... Hawking: Povijest čovječanstva uglavnom je 'povijest gluposti' ... . Jestiva povijest čovječanstva. Tom Standage servira povijest svijeta po sasvim novoj recepturi. Hrana, osim što nas doslovno pokreće od pretpovijesti, historijski je čimbenik, počesto posve nevidljiv... rabljeno. Opis oglasa. Tom Standage - Jestiva povijest čovječanstva. Nakladnik: Jesenski i Turk Zagreb 2009. 279 str. Z ... Jestiva povijest čovječanstva | Facebook ... ... rabljeno. Opis oglasa. Tom Standage - Jestiva povijest čovječanstva. Nakladnik: Jesenski i Turk Zagreb 2009. 279 str. Z...

INFORMACIJA

AUTOR
Standage, Tom
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Jestiva povijest čovječanstva.pdf

OPIS

Tom Standage servira povijest svijeta po sasvim novoj rccepturi. Hrana, osim što nas doslovno pokreće od pretpovijesti, historijski je čimbenik, počesto posve nevidljiv, utkan u tkivo današnjih društava. No, potreba za hranom nije se uvijek olako upražnjavala – ponekad je hrana bitno definirala kako jestivi tako i nejestivi dio svakodnevice, a ponekad je duh vremena (s naglaskom na, u takvim pitanjima uvijek prisutnim, predrasudama) uređivao definiciju jestivog. Tamo gdje naviknuti i užurbani um bez puno umovanja blaguje i opskrbljuje se – u kuhinji, za stolom, na policama trgovina – Standage bocka istražujući i servira priču. Rezultat je velika priča slagana iz manjih povijesnih epizoda – priča kroz koju ćemo još jednom proći povijest čovječanstva i sagledati je iz perspektive prehranjivanja i hrane, kao u pravilu presudnih i prešutnih čimbenika, na način na koji to, i pored ispričanih povijesti nacionalnih kuhinja te pojedinih namirnica, još nismo radili. “Zadivljujuća povijest uloge hrane u uzrokovanju, omogućavanju i utjecanju na uzastopne promjene ljudskih društava. Ovo je izvanredna i dobro ispričana priča, krajnje zanemarena dimenzija historije.” -Financial Times “Povijest u koju možeš zagristi.” -Los Angeles Times “Standage uspijeva naglasiti ključnu ulogu koju hrana i dalje ima u našim životima. Tisuće godina unatrag, izum zemljoradnje oblikovao je rana društva. Danas nas hrana povezuje s globalnim raspravama o trgovini i okolišu.” -Washington Post “Standage piše s razumijevanjem i glatko barata anegdotama i opisima… njegov prikaz prijelaza s lovačko-sakupljačkog na sjedilački i zemljoradnički način života remek djelo je sažimanja i tumačenja.” -The Guardian Tom Standage urednik je poslovnih tema u Economistu, a osim Povijesti svijeta u šest čaša i Jestive povijesti čovječanstva, autor je knjiga The Victorian Internet, prema kojoj je snimljen i dokumentarne, te The Turk. Pisao je o znanosti i tehnologiji u brojnim časopisima, medu kojima su Wired, Guardian, Daily Tetegraph i New Vork Times. Živi u Londonu.

Želite li pročitati knjigu?Jestiva povijest čovječanstva u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Standage, Tom. Čitati Jestiva povijest čovječanstva Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE