Terorizam

Terorizam - Gayraud, Jean Francois | Caritasspiritistcenter.org

... je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki ... (PDF) Sajber terorizam kao savremeni oblik terorizma ... . Terrorism, the calculated use of violence to create a general climate of fear in a population and thereby to bring about a particular political objective. Definitions of terrorism ... terorizam ... . Definitions of terrorism ...

INFORMACIJA

AUTOR
Gayraud, Jean Francois
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Terorizam.pdf

OPIS

Zahvaljujući činjenici da već pola stoljeća nije prošao niti jedan jedini dan a da nije eksplodirala neka paklena naprava u nekom dijelu svijeta, postaje očito da je terorizam jedan od najvećih problema današnjice. Terorizam određuje ritam naše svakodnevnice, ali i međunarodne odnose; očito je da nijedna zemlja više nije imuna na ovu veliku opasnost o kojoj se svakodnevno govori i piše. Međutim, terorizam i ideologije koje ga opravdavaju nisu djeca samo suvremenog svijeta; one u suvremenosti imaju samo pojačanu važnost i mogućnosti. Autori ove knjige nastoje proniknuti u sve značajne uzroke terorizma, kako u prošlosti tako i u sadašnjosti. Nakon početnog optimizma uslijed kraja hladnoratovskog razdoblja i pada žpljezne zavjese, II. rujna 2OOT. promijenio je svijet i ugasnuo predosjećaj svijetle budućnosti u međunarodnim odnosima, pa mnogi stručnjaci iz ovog područja tvrde da je jedan od mogućih scenarija bliske budućnosti i svjetski kaos izazvan terorizmom. U XXI. stoljeću nova era terorizma je počela, a mi ne znamo kako će završiti.

Želite li pročitati knjigu?Terorizam u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Gayraud, Jean Francois. Čitati Terorizam Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE