Patrola na cesti

Patrola na cesti - Pavičić, Jurica | Caritasspiritistcenter.org

...a na cesti: With Kresimir Mikic, Slavko Sobin, Natasa Janjic Medancic, Mate Gulin ... Kako Je Bilo Na Snimanju Nove Krimi-Serije 'Patrola Na Cesti'? ... . Josip moved a long time ago from his birthplace on border of Croatia and Bosnia and Herzegovina to Zagreb... Patrola na cesti je hrvatska kriminalistička serija. Serija od pet nastavaka snimljena je prema istoimenom književnom predlošku pisca i novinara Jurice Pavičić, a redateljski je potpisuje Zvonimir Jurić. Patrola na Cesti 05.2016. Mario74. 1:15. Nakon dugotrajne vožnje, njihov kombi ... Patrola na cesti (сериал, 2016) | Кинориум ... . Patrola na Cesti 05.2016. Mario74. 1:15. Nakon dugotrajne vožnje, njihov kombi je stao n...

INFORMACIJA

AUTOR
Pavičić, Jurica
DIMENZIJA
6,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Patrola na cesti.pdf

OPIS

Dalmacija viđena kao nikada do sada u novoj knjizi poznatog novinara i pisca. Južnjačka gotika na mediteranski način – jedan sasvim novi žanr! ”Patrola na cesti”, zbirka deset priča, najnovija je knjiga Jurice Pavičića. Ako vam se ovaj naslov odnekud učinio poznatim, i ukoliko ste još pri tom pomislili na baladu Highway Patrolman Brucea Springsteena s njegovog legendarnog akustičnog albuma Nebraska iz 1982. godine, potpuno ste u pravu. Naslovna priča ove najnovije Pavičićeve zbirke preuzima osnovnu konstrukciju i sam srž zapleta upravo iz te Springsteenove balade o kompleksnom odnosu ljubavi i mržnje dva brata od kojih jedan – narator – radi za policiju i čovek je sistema dok drugi, njegov brat Frankie, pa, ukratko i Springsteenovim riječima – Frankie ain’t no good… Pavičić, naravno, odatle zadržava samo ono najbitnije i s izuzetnom pripovjedačkom lakoćom transponira osnovne elemente Springsteenove priče u jedan milje koji daleko bolje poznaje. Frenki, tako, postaje Frane, Maria – Mare, a radnja se iz bespregledne ravnice Nebraske, sliva i seli u pritiskujuće i tvrde vrleti stjenovitog dalmatinskog zaleđa, omeđenog s jedne strane previsokim planinama a s druge prevelikim i predubokim morem – jedne teške i mračne Dalmacije iz koje kao da nema izlaza. I upravo se tu, u tom uskom pojasu kamenitog tla, odvijaju drame i tragedije, ne samo naslovne već gotovo i svih ostalih Pavičićevih priča iz zbirke Patrola na cesti. Ima nečeg potresnog u tom primorskom postojanju kakvim ga Pavičić vidi, bez obzira na to da li se ono odvija u zahuktalom Splitu, uspavanom zaseoku u dalmatinskom zaleđu ili na već nekom otoku gdje se čitav život događa u tri ili četiri mjeseca ljetne sezone, dok je sve ostalo čista hibernacija i puko preživljavanje do narednog razdoblja kakve-takve živosti.

Želite li pročitati knjigu?Patrola na cesti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Pavičić, Jurica. Čitati Patrola na cesti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE