Noćna straža

Noćna straža - Waters, Sarah | Caritasspiritistcenter.org

... straža (nizozemski: De Nachtwacht) je slavno remek-djelo baroknog slikara Rembrandta van Rijna iz 1642 ... Noćna straža - Blic Online ... . godine. Polovicom svoje karijere, Rembrandt je postao vodeći portretist u Amsterdamu, a s obzirom kako je u protestantskoj Nizozemskoj crkveno sponzorstvo bilo u padu... "Noćna straža" (rus. "Ночной Дозор") - ruski akcijski, fantastični film iz 2004., snimljen prema istoimenom romanu Sergeja Lukjanenka. 2006. pojavio se nastavak Dnev ... Noćna straža ... . 2006. pojavio se nastavak Dnev...

INFORMACIJA

AUTOR
Waters, Sarah
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Noćna straža.pdf

OPIS

Bestseler o ženama koje vole žene.U svom novom romanu Noćna straža engleska spisateljica Sarah Waters prati sudbine četiri glavna lika, tri žene i jednog muškarca, u Londonu u razdoblju od šest godina, između 1941. i 1947. Svaki od tih književnih likova (Kay, Viv, Helen i Duncan) uhvaćen je u zamku prošlosti, pa je literarno sasvim logično da je Sarah Waters svoju priču ispričala kronološki unazad, smjestivši je u vrijeme kada je rat već gotovo zaboravljen. A taj londonski rat, neprestane zračne uzbune i bombardirane ulice, u ovom romanu predstavlja samo mizanscen za veliku i lijepu melodramatsku priču u kojoj se isprepleću nedopuštene veze, seksualne avanture, sofisticirana istospolna ljubav i kompleksna analiza osobnih psihičkih destrukcija. Vlasnica zaista rijetkog spisateljskog talenta, Sarah Waters je u ovom vješto napisanom romanu majstorski rekonstruirala atmosferu jednog poratnog a zatim i ratnog vremena čija egzistencijalna nesigurnost omogućuje i bezrazložnu vjernost, ljubavnu požrtvovnost i elegantne završetke ljubavnih veza. Otočka kritika je aklamacijom prihvatila Noćnu stražu, četvrti roman Sarah Waters (1966.) kao njezin najbolji roman dosad, proglašavajući je najboljom otočkom spisateljicom. Sarah Waters je časopis Granta 2003. proglasio jednom od najboljih britanskih pisaca ispod četrdeset godina. Iste je godine proglašena piscem godine na manifestaciji British Book Awards.

Želite li pročitati knjigu?Noćna straža u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Waters, Sarah. Čitati Noćna straža Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE