Može i bez Orfeja

Može i bez Orfeja - Tomić, Nebojša | Caritasspiritistcenter.org

...i bez Orfeja. Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao ... Mitovi o Orfeju: sadržaj | Smrt Orfeja ... . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org. Može li Euridika bez Orfeja? Što je konj bez džokeja? Jesu li u modi cipele bez blokeja? Ko se još stidi dekoltea? Je li ekavsko ime Mateja? Škodi li koži solea? Može li esejist bez eseja? Ko je danas dilea? Što će civilu tranšeja? Potraga za Katarinom P. (20), koja je u subotu oko četiri sata ujutru sa tri drugarice autom ... Nema ljubavi bez žrtve. Moj suprug to sigurno zna zbog mojeg... ... . (20), koja je u subotu oko četiri sata ujutru sa tri drugarice automobilom "golf 5" sletela u Južnu Moravu, nastavljena je i juče, a u potrazi pored policije, spasilačkih ekipa i ronilaca Žanda...

INFORMACIJA

AUTOR
Tomić, Nebojša
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Može i bez Orfeja.pdf

OPIS

Može (l)i bez Orfeja – pitanje je na koje je svatko od nas, barem jednom u životu pokušao odgovoriti. Živimo ludim ritmom, svakodnevica nam ostavlja malo vremena za snove. Ali bez snova nitko ne može: svatko sanja, želi nešto postići u životu. Međutim, često se događa da se naši snovi ne ostvare, da stvarnost krene drugim putem, da se Orfej s nama poigra, da nas malo povuče za nos. Život je jedan, život je prolazan, brzo leti. Zato ga trebamo živjeti, trebamo iskoristiti svaki pojedini trenutak, sakupljati iskustva, ne odustajati od svojih snova. Poezija Nebojše Tomića istovremeno je njegova intimnapriča, ali je to i univerzalna priča svih nas. Čitajući njegove stihove svatko od nas može pronaći sebe, najskrivenijeg sebe, može rekonstruirati vlastite boli, strahove, vrijednosti, lijepe i ne sasvim lijepe trenutke; može prepoznati svoga prijatelja, svoju ljubav, svoju majku… Čitanje ove zbirke dijalog je čitatelja samog sa sobom, pred ogledalom, izvlačenje najdubljih razmišljanja, vraćanje u djetinjstvo, susret sa smrću, ljepota ljubavi, otu đenost, traženje bliske osobe, odnos s prirodom (“kad zarezah dakle odlučno škarama/…/učini mi se da nedužna biljka iz/krhka tijela s kapljom bijele mliječi/ispusti jedva čujan jauk bola…”), strast, gubitak dobrog prijatelja (u ovom je slučaju to Nenad Pavlović), očekivanje starih dana (“skriven u krošnji, očekujem jesen”).

Želite li pročitati knjigu?Može i bez Orfeja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tomić, Nebojša. Čitati Može i bez Orfeja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE