Kad je bio juli

Kad je bio juli - Bazdulj-Hubijar, Nura | Caritasspiritistcenter.org

...k romana «Kad je bio juli» je metaforička priča o bijelom jorgovanu koji je majka uzgajala pored njihove male seoske kuće u selu kod Srebrenice i kog je " voljela baš ko insana" ... Nura Bazdulj-Hubijar - Wikipedija ... . U prvom planu pripovijedanja je neraskidiva veza između prirode i čovjeka, te između ljudi u selu bez obzira koje su... Kad Je Bio Juli book. Read 11 reviews from the world's largest community for readers. Bez ikakva referentnog okvira, kratki roman "Kad je bio juli" samosvoj Priča o dječaku, Mirzi, koji piše pisma mrtvome ocu o događajima iz 1995 u najnezaštićenijoj "zaštićenoj zoni" suvremenoga svijeta. Roman "Kad je bio juli ... Kad Je Bio Juli by Nura Bazdulj-Hubijar ... . Roman "Kad je bio juli...

INFORMACIJA

AUTOR
Bazdulj-Hubijar, Nura
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Kad je bio juli.pdf

OPIS

Nagrađeni epistolarni roman o Srebrenici Kad je bio juli Nure Bazdulj-Hubijar, priča je o dječaku Mirzi koji piše pisma mrtvome ocu o događajima iz 1995. u najnezaštićenijoj zaštićenoj zoni suvremenoga svijeta. Pisma ocu, međutim, lako čitamo i kao bolno precizno pismo upućeno Svijetu, koje uvećava dojam o ljudskoj povijesti kao povijesti klanja. Ispod rutinski beživotne i odveć hladne statistike genocida, autorica kreira svijet udaljen od nas, ali nimalo nam tuđ, izazivajući u nama emocije koje nas tiho ometaju kada se raspričaju Mirzina usta – iskrena, djetinja, nevina i valjda zato obavezujuća. Svijet u kojemu živima valja živjeti s mrtvima, u kojemu je ono što je ostalo od života tek miris zgužvane odjeće pobijenih, pokidana lutka, uveli jorgovan ili, jednostavno, puko sjećanje na njega. Upravo čudesna je u ovome, rekli bismo, metafizičkom romanu sveprisutnost mrtvih, ali i snaga humanosti koja nadilazi poznate nam stereotipe o mržnji i oprostu, i kojoj je lako vjerovati. Originalnim jezikom, svojevrsnim križancem istočnobosanskoga idioma i pripovjedačeva privatnog govora, ispisana je iznimna i dirljiva priča, lišena odioznosti i mitomanije. Bez ikakva referentnog okvira, kratki roman Kad je bio juli samosvojan je u izrazu, emancipiran od usporedbi, samostalan i inventivan glas Literature kao odgovor na demone vremena i svijeta koje svjedoči. Primjer onoga najboljega u njoj – kada je ona stvarniji entitet od života, kada nepotkupljivo razotkriva zastrašujuće istine o svijetu i vremenu, kada se čita kao nesvakidašnja sugestija.

Želite li pročitati knjigu?Kad je bio juli u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bazdulj-Hubijar, Nura. Čitati Kad je bio juli Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE