Pustolovine Toma Sawyera

Pustolovine Toma Sawyera - Twain, Mark | Caritasspiritistcenter.org

...in: Pustolovine Toma Sawyera ili trideset milja, makar ih to stoji mnogo novaca, ali, da im Mark Twain: Pustolovine Toma Sawyera ... Mark Twain:Pustolovine Toma Sawyera ... . duboko niz leđa, hlače mu je pridržavala samo jedna... Roman „Pustolovine Toma Sawyera" temelji se na doživljajima iz djetinjstva samoga autora, roman se može nazvati i autobiografskim. Ovim romanom autor je pokušao i odrasle podsjetiti na djetinjstvo. Pustolovine Toma Sawyera je roman kojeg je napisao Mark Twain. Roman je objavljen 1876., a pisan tri ... Pustolovine toma sawyera / pustolovine... ... . Roman je objavljen 1876., a pisan tri ...

INFORMACIJA

AUTOR
Twain, Mark
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pustolovine Toma Sawyera.pdf

OPIS

Priča počinje tako što starija gospođa sa svečanim naočalama doziva i traži vragolastoga dječaka Toma Sawyera. Ta gospođa bijaše njegova teta Polly. Naljutila se na dječaka koji je upravo izišao iz smočnice umrljan pekmezom pa ga je htjela išibati po zasluzi, no on ju je nasamario i pobjegao. Polly je smatrala da su šibe i rad najbolje odgojno sredstvo za njezina nećaka Thomasa (tako ga zovu kad je u problemima), pogotovo zato što je to bio pustolovan dječak željan smutnji. Njegov brat Sidney je, naime, bio miran dječak bez ičega pustolovnog i smutljivog u svojoj prirodi. Tom je taj dan markirao iz škole i išao u provod, a za večerom ga je Polly htjela navesti na priznanje da je markirao i kupao se tako što je provjeravala njegovu odjeću. Da se kupao, ovratnik košulje koji mu je ona prišila ne bi bio na mjestu, ali bio je. Međutim, već kad je Tom kliznuo do vrata, brat Sid ga je izdao tako što je rekao da mu ovratnik nije prišiven koncem koji je koristila Polly. Tom je zaprijetio bratu da će ga namlatiti zbog toga. Uskoro je zaboravio na problem s tetom jer je htio malo mira da uvježba zviždanje koje ga je tek poučio neki crnac. Kad ga je uvježbao, spustio se niz ulicu raspjevanih usta i razdragane duše. Tu ljetnu večer se ispred Tomovih očiju stvorio otmjen dječak, neznanac, malo viši od njega, obučen u besprijekorni kaputić od plavoga sukna, a mirisao je nekako “po gradu” što je Tomu išlo na živce.

Želite li pročitati knjigu?Pustolovine Toma Sawyera u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Twain, Mark. Čitati Pustolovine Toma Sawyera Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE