Šah i kako ga lako naučiti igrati

Šah i kako ga lako naučiti igrati - Cvetnić, Vladimir | Caritasspiritistcenter.org

... Na primer, kada je Rafa servirao i to u petom setu neko je vikao "napred Danile", a hiljadu ljudi ga ućutkuje ... Pecah Perawan Wanita Nangis Menjerit Kesakitan... | Videozerk.com ... . Nisam siguran da ću igrati kada budem imao 30 godina. Opet ću reći, kada dečak u meni ode biće teško da igram tenis, tako da ne znam još koliko ću igrati ", rekao je Medvedev. Sigurno nije bilo lako, ali mislim da smo danas trebali minimalno igrati za peto mjesto. Iskreno, mislio sam da ću vas zvati iduće - rekao je Horvat gostima u studiju pa objasnio svoju izjavu kako su 'začepili usta kritičarima' - Sad ću te ja još nešto naučiti jer sam bio u sličnoj situaciji. Da ga je netko pitao prije dva tjedna, vjerojatno bi ga Damir Mulaomerović gledao u čudu. U s ... Znakovni jezik - sve što trebate znati kako bi ga lako naučili - Arz.hr ... . Da ga je netko pitao prije dva tjedna, vjerojatno bi ga Damir Mulaomerović gledao u čudu. U s...

INFORMACIJA

AUTOR
Cvetnić, Vladimir
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Šah i kako ga lako naučiti igrati.pdf

OPIS

Šah je jedna od najvećih i najstarijih tvorevina civilizacije i pouzdano traje već 2000 godina. Jedinstvena je sinteza igre, sporta, umjetnosti i nauke, suštinskih oblika čovjekovog izražavanja, a s druge strane, potpuno svoj i neobjašnjivo originalan. Svrha je ove knjige naglasiti značaj šaha za cjeloviti razvoj djece i potrebu da ga upoznaju.Šah, odnosno njegovi sinonimi: drevna igra, igra milijuna, igra nad igrama, carska igra, svojom prirodom, strukturom i duhom razvija najznačajnije ljudske vrijednosti, ne manje od same nastave, ostvarajući, pri tome, obrazovnu, odgojnu i etičku funkciju. To postiže paradoksalnim spojem mašte i stvaralaštva sa zakonima logike i matematike. Siguran sam da će u učenje šaha, spregom edukacije (nastava – teorija), istraživanja (vježbe) i natjecanja (praksa), poticati prirodan i skladan razvoj djece i omladine, od spoznavanja i učenja, preko stjecanja navika i vještina, do provjere i primjene u praksi. Šah, s lakoćom, ostvaruje pedagoški san: mišljenje i djelovanje, mjesto pamćenja i reprodukcije… U pohvali šaha moglo bi se navesti još mnogo razloga, ali smatram da treba spomenuti još samo neke praktičnoga karaktera zbog čega treba početi učiti igrati šah. Šah svojom unutrašnjom logikom i karakterom snažno utječe na razvoj najboljih ljudskih osobina, kao što su objektivnost, marljivost, borbenost, zdrava ambicija, snaga volje, misaonost, mašta, društvenost… Dakle, radi se o izuzetno stvaralačkom području s višestrukim značenjem za mlade ljude, a koja, s druge strane, ne iziskuje velika ulaganja. Šah afirmira mladog čovjeka kroz druženja i natjecanja, omogućava mu nova saznanja na putovanjima i susretima u zemlji i inozemstvu, razvija mu, naročito u ranoj mladosti, samopouzdanje i osjećaj vlastite vrijednosti, ali mu, usporedo s tim, ostaje prijatelj i utočište tijekom čitavog života. Predložena knjiga namjenjena je u prvom redu za samostalan rad te nastavnicima i šahovskim instruktorima u radu s početnicima i naprednijim učenjima.

Želite li pročitati knjigu?Šah i kako ga lako naučiti igrati u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Cvetnić, Vladimir. Čitati Šah i kako ga lako naučiti igrati Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE