20 000 milja pod morem

20 000 milja pod morem - Verne, Jules | Caritasspiritistcenter.org

... milja označava prijeđeni put podmornice, ne dubinu na koju je ona sišla ... 20 000 milja pod morem - Jules Verne - Slobodni.net ... . 20.000 ondašnjih francuskih milja iznosi 80.000 kilometara, dok je najveća izmjerena dubina oceana oko 11 km. Najveća dubina koja se spominje u romanu je 4 milje. Radnja Upozorenje čitatelju: Slijedi tekst koji sadrži pojedinosti o radnji ili o završetku ovog djela. 20.000 milja pod morem Autor: Jules Verne Roman "20 000 milja pod morem" zauzima visoko mjesto u popularnoj literaturi za mladež. Iako napisan davne 1869. godine, odlikuje se brojnim vizionarskim idejama ... Žil Vern 20.000 milja pod morem.wmv - YouTube ... . Iako napisan davne 1869. godine, odlikuje se brojnim vizionarskim idejama koje su tek u bliskoj prošlosti postale stvarnost. Iako se po nazivu romana "20 000 hilja pod morem" čini da on govori o nenormalnoj dubini morskog dna, koja ne postoji nigde na zemlji, naslov romana se, u stvari, odnosi na put dug 20 h...

INFORMACIJA

AUTOR
Verne, Jules
DIMENZIJA
6,9 MB
NAZIV DATOTEKE
20 000 milja pod morem.pdf

OPIS

Da sprega književnosti i mašte može osim umjetnosti riječi obogatiti i znanost, najbolji su dokaz romani francuskoga književnika Julesa Vernea kojega danas smatramo tvorcem znanstveno-fantastičnoga romana. Divljenje životu i morskim dubinama podloga je romanu 20 000 milja pod morem koji je Verne objavio u dva dijela 1869. i 1870. godine. Kao i u većini svojih djela na početku romana postavlja problem koji treba riješiti. U moru se pojavljuje čudovište koje uništava brodove. Organizirana je ekspedicija koja bi trebala uništiti čudovište. Ekspediciji se pridružuje poznati prirodoslovac profesor Aronnax. Međutim, čudovište nije nikakva morska neman, nego podmornica Nautilus čiji je vlasnik tajanstveni kapetan Nemo… Jules Verne (1828. – 1905.) francuski je pisac i jedan od najpopularnijih pisaca za mlade svih vremena. Na temelju znanstvenih otkrića njegova vremena, otkrića dalekih zemalja, smionih plovidbi, istraživačkih podviga, ovaj pionir znanstvene fantastike stvorio je novu vrstu proze kojom je osvojio milijune čitatelja. Njegova maštanja, svemirska, zračna i podmorska putovanja dobrim su se dijelom i ostvarila. Važniji su mu romani: Putovanje u središte Zemlje, Put oko svijeta u 80 dana, 20 000 milja pod morem, Djeca kapetana Granta, Petnaestogodišnji kapetan i dr. Luka Duplančić, rođen je u Splitu 1975. Diplomirao je slikarstvo i grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza. U Splitu vodi vlastiti studio za dizajn i multimediju „Profesionalci “. Uz to bavi se ilustracijom i animacijom. Član je Udruge za suvremenu umjetnost “KVART”, Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split (HULU), Hrvatskog društva dizajnera (HDD) i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Svoje je radove izlagao na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Želite li pročitati knjigu?20 000 milja pod morem u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Verne, Jules. Čitati 20 000 milja pod morem Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE