Prašnjavko

Prašnjavko - Hercigonja, Želimir | Caritasspiritistcenter.org

...vko, maleni patuljak koji je obožavao nered, nečistoću i prašinu živio je na jednom zapuštenom gradskom tavanu ... Čitanje slikovnica od prvih dječjih dana - Wish mama ... . Bez obzira što je bio sam to mu nije teško padalo jer je na tom tavanu bilo puno igračaka, starih fotografija i ostalih običnih predmeta s kojima se zabavljao i na taj način proučavao prošlost. U carstvu prašine i nereda, na zapuštenom gradskom tavanu živio je patuljak po imenu Prašnjavko, koji je više od svega na svijetu mrzio red, čistoću i urednost. Uh, ježio se i na samu pomisao na čistoću! Ova bajka, ili priča, ili bajkopriča (ustvari sli Prašnjavko. 79, ... PRAŠNJAVKO - Želimir Hercigonja - NAKLADA LJEVAK ... ... . Uh, ježio se i na samu pomisao na čistoću! Ova bajka, ili priča, ili bajkopriča (ustvari sli Prašnjavko. 79,00 kn. U carstvu prašine i nereda, na zapuštenom gradskom tavanu živio je patuljak po imenu Prašnjavko, koji je više od svega na svijetu mrzio red, čistoću i u...

INFORMACIJA

AUTOR
Hercigonja, Želimir
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Prašnjavko.pdf

OPIS

U carstvu prašine i nereda, na zapuštenom gradskom tavanu živio je patuljak po imenu Prašnjavko, koji je više od svega na svijetu mrzio red, čistoću i urednost. Uh, ježio se i na samu pomisao na čistoću! Ova bajka, ili priča, ili bajkopriča (ustvari slikovnica), pripovijeda nam (premda ne pripovijedaju priče, nego ljudi i likovi, a priče se pripovijedaju, kao i bajke), dakle, o životu toga neobičnog patuljka među sjećanjima, i rutinama, i među svojom (zapravo gazdinom) povijesti, koji se mijenja i nestaje kako dolaze novi vlasnici i prazne tavan… Želimir Hercigonja znani je i cijenjeni hrvatski pisac, ponajprije za djecu. Temeljnom je naobrazbom diplomirani pravnik te dugi niz godina radi u svojoj struci koja je počesto suhoparna, ali od nečega se mora i živjeti, zar ne?! Član je dviju umjetničkih udruga: Hrvatskoga društva pisaca i Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade. Do sada je objavio tridesetak knjiga jer se književnim umjetničkim stvaralaštvom bavi već dvadesetak godina. Pet njegovih djela uvršteno je u lektirni popis djela za osnovnoškolce Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Vodenjak i stara kruška, Prašnjavko, Poštar Zeko Brzonogi, Kjel – crna labud ptica i Tajni leksikon). U slobodno se vrijeme već godinama druži s labudovima na jezerima na zagrebačkoj Savici i štiti ih te je bio prilično ponosan kada su ga jedne od najčitanijih hrvatskih tiskovina proglasile „šaptačem labudova“ i posvetile članak njegovu višegodišnjem druženju s tim prekrasnim kraljevskim pticama. U suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom i njegovom glavnom veterinarkom gđom Ingeborg svake godine sudjeluje u zbrinjavanju i liječenju povrijeđenih i bolesnih labudova. Ulomcima iz svojih književnih djela participira u dvadesetak čitanki i udžbenika hrvatskoga jezika. Živi i radi u Zagrebu i otac je devetogodišnje kćeri Anike koja je njegov najznačajniji i najvredniji životni projekt koji ga je neizmjerno obogatio, tako da je po tom pitanju bogatiji i od Billa Gatesa i Marka Zuckerberga zajedno! Ivana Guljašević uglavnom crta (tako je i završila Likovnu akademiju u Zagrebu), a malo piše.

Želite li pročitati knjigu?Prašnjavko u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Hercigonja, Želimir. Čitati Prašnjavko Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE