1Q84 knjiga prva

1Q84 knjiga prva - Murakami, Haruki | Caritasspiritistcenter.org

...jiga prva book. Read 2,392 reviews from the world's largest community for readers ... 1Q84: Haruki Murakami - Ljevak online knjižara | 1Q84 - KNJIGA 2 ... . Ovo je nedvojbeno stvarni svijet. Ali u ovom svijetu "1Q84" izvorno je objavljen u Japanu u tri sveska tijekom 2009.-2010. Prva d Ovo je nedvojbeno stvarni svijet. Ali u ovom svijetu na nebu svijetle dva mjeseca. 1Q84 : Knjiga prva. "1Q84" izvorno je objavljen u Japanu u tri sveska tijekom 2009.-2010. Prva dva dijela objavljena su istodobno, a treći dio naknadno, bez prethodne najave. Prva godina. Artikal „1q84 knjiga 1" je dostupan u sledećim kn ... 1Q84 (Knjiga 1) - HARUKI MURAKAMI - Knjige Obradović - Otkup... ... . Prva godina. Artikal „1q84 knjiga 1" je dostupan u sledećim kn...

INFORMACIJA

AUTOR
Murakami, Haruki
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
1Q84 knjiga prva.pdf

OPIS

Godina je 1Q84. Ovo je nedvojbeno stvarni svijet. Ali u ovom svijetu na nebu svijetle dva mjeseca. U ovom svijetu, sudbine dvoje ljudi, Tenga i Aomame, neraskidivo su povezane. Svatko se od to dvoje na svoj način upušta u nešto vrlo opasno. A u ovom svijetu nema izgleda da se oboje spase. Nešto se neobično događa… 1Q84 izvorno je objavljen u Japanu u tri sveska tijekom 2009.–2010. Prva dva dijela objavljena su istodobno, a treći dio naknadno, bez prethodne najave. Objavljivanje romana izazvalo je senzaciju i već je u prvom mjesecu dosegnut broj od milijun prodanih primjeraka. Da se radi o jedinstvenomu književnom događaju potvrdila je i svjetska recepcija jer su uslijedili prijevodi na sve važnije jezike. Sam naslov romana igra je riječi koja se referira na Orwellovu 1984., jer se glas Q i brojka 9 u japanskome oba izgovaraju kju. Ispripovijedan u trećem licu i organiziran u poglavlja koja naizmjence prate dva na početku nepovezana protagonista – instruktoricu fitnesa Aomame te učitelja matematike s književnim ambicijama Tenga – roman započinje u godini 1984. da bi se potom premjestio u “paralelnu stvarnost” godine 1Q84. u koju protagonisti bivaju izmješteni, i u kojoj, isprva i ne znajući, tragaju jedno za drugim. Premda se Haruki Murakami već okušao u ambicioznim proznim formama, izmjeničnom vođenju radnje i dočaravanju paralelnih svjetova (Ljetopis Ptice Navijalice, Kafka na žalu, Tvrdokuhana zemlja čudesa), 1Q84 ponajprije osvaja humanošću likova Aomame i Tenga: rijetko je Murakamiju pošlo za rukom dati tako žive i plastično ocrtane protagoniste. Dijelom je to i do promjene pripovjedačke perspektive (dosad je koristio ja-formu, pripovjedno prvo lice), ali nesumnjivo i do umjetničke zrelosti koju je ovim djelom dosegnuo šezdesetogodišnji, najpopularniji japanski, a možda i svjetski pisac.

Želite li pročitati knjigu?1Q84 knjiga prva u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Murakami, Haruki. Čitati 1Q84 knjiga prva Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE