Na razmeđu civilizacija

Na razmeđu civilizacija - Dadić, Žarko | Caritasspiritistcenter.org

... Europa, Bizant i islamske zemlje: tragovima povijesti znanosti i prirodne filozofije ... Moderna vremena :: Na razmeđu civilizacija : Zapadna Europa... ... . Godine 395. Rimsko Carstvo konačno je podijeljeno na Zapadno i Istočno, a kršćanstvo se u njima učvršćuje kao... Otuda su se na razmeđu XIX i XX stoljeća, gradovi u Bosni i Hercegovini ... ki priraštaj stanovništva Stari vek - egipatska civilizacija. Na prostoru današnjeg Egipta u starom veku razvila se jedna od... Na kraju knjige nalazi se pogovor, kazalo i bilješka o ... Razvoj znanosti i filozofije na razmeđu civilizacija: Zapadna Europa... ... ... Na kraju knjige nalazi se pogovor, kazalo i bilješka o...

INFORMACIJA

AUTOR
Dadić, Žarko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Na razmeđu civilizacija.pdf

OPIS

Knjiga prati razvoj prirodne filozofije i znanosti u tri civilizacije – bizantskoj, zapadnoeuropskoj i islamskoj, uz poseban osvrt na razvoj prirodne filozofije i znanosti u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Podrobno su opisani opći razvitak prirodne filozofije i znanosti početkom srednjeg vijeka te početci i razvoj u islamskim zemljama, te promjene pristupa znanosti i filozofiji tijekom 18. I 19. stoljeća. Autor je u knjizi predstavio i kritičku ocjenu sadržaja islamskih rukopisa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te zaključak da zbog pripadanja različitim civilizacijskim i znanstvenim pravcima razvoja, Srbi i Hrvati nikada nisu mogli postati narod sa zajedničkom baštinom. Na kraju knjige nalazi se pogovor, kazalo i bilješka o autoru.

Želite li pročitati knjigu?Na razmeđu civilizacija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Dadić, Žarko. Čitati Na razmeđu civilizacija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE